Kάντε μας LIKE στο Facebok για να ενημερώνεστε αυτόματα

Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Έστειλαν στον δήμο Π.Φαλήρου ΕΝΦΙΑ 145.000 ευρώ!‏

Δεν έχει όρια ο παραλογισμός του ΕΝΦΙΑ και εκτός από τους πολίτες βάλθηκε να τρελάνει και τον δήμο μας. Συγκεκριμένα έστειλαν στον δήμο Π.Φαλήρου μπιλιετάκι, αν μπορείς να το πεις έτσι, ύψους 145.000 ευρώ για τα ακίνητα που του ανήκουν. Λογάριαζαν όμως χωρίς τον ξενοδόχο ή καλύτερα χωρίς τον δήμαρχο Διονύση Χατζηδάκη ο οποίος δεν φημίζεται και για σκορποχέρης, ίσα ίσα το αντίθετο. Όπως μας δήλωσε ο κ.Χατζηδάκης, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία, ο δήμος θα έπρεπε να πληρώσει σύντομα την πρώτη δόση η οποία ανέρχεται στα
20.000 ευρώ! Αφού ενημέρωσε και με επιστολές το Υπ.Εωστερικών ο δήμαρχος ζήτησε την νομική εμπειρία του Προκόπη Παυλόπουλου σχετικά με την νομιμότητα ή μη του απεσταλθέντος ΕΝΦΙΑ. 

Τελικά όπως αποφάνθηκε και το Υπουργείο ο δήμος υποχρεούται να πληρώσει αντίστοιχο φόρο μόνο για τα ακίνητα από τα οποία εισπράττει ενοίκια και το ποσό θα προκύψει σύντομα μετά την διόρθωση η οποία αναμένεται. Την ίδια ώρα πάνω από 50.000 είναι οι προσφυγές φορολογουμένων κατά του ΕΝΦΙΑ και σχετικά με την αντισυνταγματικότητα του, εξέλιξη που θα αναγκάσει το Υπ.Εσωτερικών να θέσει ερώτημα προς το ΣτΕ ως προς το αν είναι συνταγματική ή μη η επιβολή και είσπραξη του φόρου.

                                                         Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην "F Times" Νοεμβρίου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου