Kάντε μας LIKE στο Facebok για να ενημερώνεστε αυτόματα

Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Να πληρώνονται τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών-Από την κρατική επιχορήγηση των κομμάτων!

Κάθε εκλογές και χειρότερα,τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών που καλούνται από το κράτος ώστε  να προσέλθουν αναγκαστικά και από τις 06:00 το πρωί ως αργά το βράδυ,δεν προσέρχονται πλέον και αγνοούν τις όποιες κυρώσεις οι οποίες πλέον δεν επιβάλλονται αλλά παραμένουν στα χαρτιά.
Άλλοι χρησιμοποιούν διάφορες δικαιολογίες ή χαρτί από γιατρό ,έτσι και δεν προσέρχονται αλλά και καλυμμένοι είναι απέναντι στις κυρώσεις.

 Όπως λοιπόν πληρώνεται ο δικαστικός αντιπρόσωπος και οι βοηθοί του, έτσι θα πρέπει να πληρώνονται και τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών με ποσό ίσο με ένα μεροκάματο τουλάχιστον.Στο κάτω κάτω ξοδεύουν όλη τους την ημέρα και χωρίς να το επιλέξουν και χωρίς συνήθως να μπορούν να το αποφύγουν.

Αν θέλουμε στις επόμενες εκλογές,να λειτουργήσουν κανονικά όλες οι εφορευτικές επιτροπές,ώστε να διασφαλιστεί και η εγκυρότητα της διαδικασίας, θα πρέπει αυτή η πρόταση να γίνει πράξη! Τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών να επιλέγονται τυχαία αλλά μέσα από τις λίστες ανέργων, εκλογές δεν έχουμε κάθε μέρα, αλλά ακόμα και όταν γίνονται συχνά,ένα μεροκάματο για έναν άνεργο που θα κοπιάσει όλη μέρα βοηθώντας τον δικαστικό ,θα είναι ευχής έργο για όλους και πάνω απ όλα δίκαιο.

Το κόστος ενός τέτοιου εγχειρήματος μπορεί να καλύπτεται από τα κόμματα με παρακράτηση μέρους της κρατικής επιχορήγησης,αναλογικά και προκαταβολικά πριν πάμε στις επόμενες δλδ εκλογές το κράτος θα έχει εξασφαλίσει ήδη το απαραίτητο κονδύλι.

Διαφορετικά σε λίγο καιρό πιθανότατα δεν θα βρίσκουμε εντός του εκλογικού τμήματος ούτε δικαστικό αντιπρόσωπο,καθώς ναι μεν πληρώνεται αλλά πως να κάνει σωστά την δουλειά του μόνο με ένα ή κανένα μέλος για εφορευτική επιτροπή, όταν η διαδικασία απαιτεί τουλάχιστον πέντε,τον δικαστικό,έναν βοηθό και τουλάχιστον τρία απλά μέλη.

Δεν είναι δυνατόν η εκλογική διαδικασία να αφήνεται στα χέρια των κομματικών αντιπροσώπων που πάντα από φιλότιμο βοηθούν στην διαδικασία,πλην όμως φέρουν ο καθένας και μια κομματική επιδίωξη που αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα,όπως άλλωστε και έχει συμβεί,κομματικός αντιπρόσωπος να προσθέτει σταυρούς σε αφύλαχτα ψηφοδέλτια...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου