Kάντε μας LIKE στο Facebok για να ενημερώνεστε αυτόματα

Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017

Ελεύθερη είσοδο για όλους στα εγκαίνια ετοιμάζει το Μουσείο Παιχνιδιών!



Ωστόσο, την Κυριακή 22 Οκτωβρίου διοργανώνει open day για το κοινό με ελεύθερη είσοδο. Mετά από πολλές καθυστερήσεις το Μουσείο Παιχνιδιών του Μουσείου Μπενάκη θα ανοίξει τις πόρτες του για το κοινό στον εντυπωσιακό πύργο όπου στεγάζεται.

Η συλλογή παιχνιδιών αποτελείται από ελληνικά, ευρωπαϊκά, κινέζικα και γιαπωνέζικα παιχνίδια και ό,τι άλλο έχει σχέση με την παιδική ηλικία. Αριθμεί ήδη 20.000 παιχνίδια που έχουν συντηρηθεί από το τμήμα του Μουσείου Μπενάκη και χρονολογικά φτάνουν έως και το 1960. Ξεκινούν από την αρχαιότητα και το Βυζάντιο και φτάνουν έως και πριν μισό αιώνα. Πυρήνας της έκθεσης είναι η συλλογή που η Μαρία Αργυριάδη δώρισε το 1992.

Τα παιχνίδια σε γενικές γραμμές παρουσιάζονται σε θεματικές ενότητες: κούκλες μόδας, κατασκευές, κούκλες με παραδοσιακές φορεσιές, μηχανικά και οπτικά παιχνίδια, παραγωγή παιχνιδιού σε ευρωπαϊκά και ελληνικά εργαστήρια και εργοστάσια, στρατιωτάκια, τρενάκια, πανηγυριώτικα παιχνίδια, χάρτινο θέατρο, κουκλοθέατρο, θέατρο σκιών, εθιμικά παιχνίδια, γέννα, ανατροφή, πρώτα παιχνίδια, σχολικά, παιχνίδια από μακρινές χώρες.

Στις αίθουσες υπάρχουν και παιχνίδια τα οποία οι μικροί, αλλά και οι μεγάλοι επισκέπτες μπορούν να περιεργαστούν, όπως το εντυπωσιακό κουκλόσπιτο των αρχών του εικοστού αιώνα, στο παιδικό δωμάτιο του οποίου κοιμούνται τρίδυμα μωρά, ενώ έχουν δημιουργηθεί και τρία διαδραστικά παιχνίδια, εμπνευσμένα από εκθέματα του μουσείου, που απευθύνονται σε μικρότερα παιδιά.


Η επίσημη ημερομηνία των εγκαινιών αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα

Σε συνεργασία με το τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Μουσείου Μπενάκη έχουν ετοιμαστεί προγράμματα για μαθητές νηπιαγωγείου και δημοτικού με στόχο μια πρώτη γνωριμία με το Μουσείο Παιχνιδιών. Από τη Δευτέρα τα σχολεία μπορούν να τηλεφωνούν για κρατήσεις για όλη τη χρονιά. Μουσείο Παιχνιδιών Μουσείου Μπενάκη

Μουσείο Παιχνιδιών Μουσείου Μπενάκη: Λεωφ.Ποσειδώνος 14 & Τρίτωνος 1, Παλαιό Φάληρο www.benaki.gr

πηγή:alimosonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου