Kάντε μας LIKE στο Facebok για να ενημερώνεστε αυτόματα

Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017

Δεν πέρασε καλά καλά 1 χρόνος-Οι πρώτες φθορές στο Μνημείο Υποβρυχίων![ΕΙΚΟΝΕΣ]

Mόλις ένας χρόνος και κάτι πέρασε από την τοποθέτηση του αξιοθαύμαστου Μνημείου στο Παλαιό Φάληρο,κι όμως οι πρώτες φθορές έκαναν δυστυχώς την εμφάνιση τους!
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σας μοιάζει για "άγγελος" το γλυπτό που τοποθετήθηκε στο Π.Φάληρο;; [EIKONA]

Το Μνημείο Υποβρυχίων τοποθετήθηκε μετά από πρωτοβουλία του Δήμου Παλαιού Φαλήρου,στο πάρκο του Φλοίσβου τον Νοέμβριο του 2016 παρουσία του ΠτΔ Προκόπη Παυλόπουλου και αποτελεί ένα από τα στολίδια του Δήμου μας.

Δυστυχώς μια απλή βόλτα από το μνημείο,ήταν αρκετή για να διαπιστώσουμε ότι οι πρώτες φθορές εμφανίστηκαν όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες.

Στην πρώτη μαρμάρινη πλακέτα όπου αναφέρονται αναλυτικά και ανά χρονολογία τα υποβρύχια που υπηρέτησαν το Π.Ν,το μαύρο στίγμα έχει εξαφανιστεί ενώ σε άλλα σημεία η φθορά βρίσκεται μόλις στην αρχή.



Το ίδιο και στην δεύτερη μαρμάρινη πλακέτα,στην οποία αναφέρονται τα ονόματα των πεσόντων,έχουν ήδη αρχίσει να φθίνουν καθώς κι εκεί το μαύρο στίγμα έχει αρχίσει σιγά σιγά να εξαφανίζεται με αποτέλεσμα να "σβήνονται" τα ονόματα καθώς και ο βαθμός.

Πρέπει να τονίσουμε ότι,όλα τα στοιχεία είναι μεν χαραγμένα αλλά χωρίς το μαύρο στίγμα,γίνονται δυσδιάκριτα,έως εξαφανίζονται..

Είμαστε σίγουροι ότι ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου θα μεριμνήσει για τις ανάλογες ενέργειες συντήρησης,εξάλλου με δική του πρωτοβουλία δεσπόζει το υπέροχο Μνημείο Υποβρυχίων στο πάρκο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου