Kάντε μας LIKE στο Facebok για να ενημερώνεστε αυτόματα

Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017

«Ντιμπέιτ» Χατζηδάκη-Πιτούλη για τον «έκπτωτο άγγελο»! [ΒΙΝΤΕΟ]

«Ντιμπέιτ» για τον «έκπτωτο άγγελο» το έργο του εικαστικού Κωστή Γεωργίου στο Παλαιό Φάληρο διεξήχθη το πρωί της Πέμπτης ανάμεσα στον δημοτικό σύμβουλο Δημήτρη Πιτούλη που αντιδρά και τον δήμαρχο της πόλης Διονύση Χατζηδάκη.

«Δεν μπορεί αυτό το έργο να είναι φύλακας-άγγελος της πόλης μας. Προστάτης μας είναι ο Άγιος Αλέξανδρος. Δεν πρέπει να προσβάλλονται τα χριστιανικά ήθη» δήλωσε ο κ. Πιτούλης.

Όπως εξήγησε «δεν μπορεί να είναι φύλακας-άγγελος ένα γλυπτό που δεν έχει καν κεφάλι».

Σύμφωνα με τον ίδιο οι αντιδράσεις έχουν προκληθεί γιατί «για άλλους έχει να κάνει με τους συμβολισμούς, για άλλους ότι μοιάζει με ερπετό και για άλλους με το χρώμα του».

Ο κ. Πιτούλης υποστήριξε ότι έχουν συγκεντρωθεί περίπου 2.000 υπογραφές από τους κατοίκους του Παλαιού Φαλήρου (σ.σ. που αριθμούν τους 60.000) χαρακτηρίζοντας «περίεργο ότι ο δήμαρχος της πόλης δεν ακούσει τους πολίτες που τον εξέλεξαν».


Απαντώντας ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης τόνισε ότι «ζούμε στον 21ο αιώνα, δεν ζούμε στον Μεσαίωνα».

Σύμφωνα με τον ίδιο ο εικαστικός εμπνεύστηκε το έργο του «επειδή το σημείο ήταν το αρχαίο λιμάνι από το οποίο έφυγε ο Θησέας για να σκοτώσει τον Μινώταυρο».

«Το να κάνουμε κάποιοι τη θεούσα γιατί δεν μας βγαίνουν αλλιώς οι ψήφοι είναι ένα θέμα» σχολίασε ο κ. Χατζηδάκης, ο οποίος εμφανίστηκε απόλυτος ότι το έργο δεν θα απομακρυνθεί.

«Εμείς θα το επισκευάζουμε όποτε το βανδαλίζουν» κατέληξε ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου.







πηγή:protothema και με πληροφορίες από το notia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου