Kάντε μας LIKE στο Facebok για να ενημερώνεστε αυτόματα

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018

Έρχεται ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ αυθαιρέτων και για το Παλαιό Φάληρο

Στην Αττική έχουν καταγραφεί περίπου 1.500 τελεσίδικες εκθέσεις αυτοψίας για πολεοδομικά αυθαίρετα, εκ των οποίων ορισμένες πιθανόν να έχουν υπαχθεί στις διατάξεις των τριών τελευταίων νόμων νομιμοποίησης αυθαιρέτων.


Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση για το 2016 του Σώματος Επιθεώρησης, η υπηρεσία συντόνισε σε όλη τη χώρα τις διαδικασίες εκτέλεσης 64 αμετάκλητων πρωτοκόλλων κατεδάφισης (27 στη Βόρεια και 37 στη Νότια Ελλάδα), εκ των οποίων 29 σε δάση – δασικές εκτάσεις και 35 σε αιγιαλό – παραλία, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν από τις αντίστοιχες Αποκεντρωμένες Διοικήσεις.

Στην Αττική έχουν καταγραφεί περίπου 1.500 τελεσίδικες εκθέσεις αυτοψίας για πολεοδομικά αυθαίρετα, εκ των οποίων ορισμένες πιθανόν να έχουν υπαχθεί στις διατάξεις των τριών τελευταίων νόμων νομιμοποίησης αυθαιρέτων. Άλλωστε κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει, καθώς, παρότι από το 2011 η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής ζητεί από όλες τις Υπηρεσίες Δόμησης να αποστείλουν συγκεντρωτικό πίνακα και οριστικές εκθέσεις αυτοψίας αυθαιρέτων προς κατεδάφιση, καμία δεν ανταποκρίθηκε, επικαλούμενες φόρτο εργασίας και ελλιπή στελέχωση, όπως αναφέρει στο «Βήμα» ο κ. Σπυρίδων Κοκκινάκης από το γραφείο τού Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής.

Κάθε χρόνο εκτελούνται μόνο περίπου 10 κατεδαφίσεις. Οπως εξηγεί ο κ. Κοκκινάκης, η υπηρεσία δεν διέθετε πάντα συνεργείο για κατεδαφίσεις πολεοδομικών αυθαιρέτων και για αυτό ζητεί από τους δήμους να συνδράμουν το έργο της κατεδάφισης με διάθεση μηχανικών μέσων και προσωπικού. «Δυστυχώς η ανταπόκριση των δήμων είναι επιλεκτική και σπάνια» τονίζει.

Εκτός από τα πολεοδομικά αυθαίρετα, στη Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής έχουν φθάσει άλλα 2.500 πρωτόκολλα κατεδάφισης για δασικά αυθαίρετα. Από το 2014 έως σήμερα έχουν κατεδαφιστεί περί τα 60 παράνομα κτίσματα σε δάση και προστατευόμενες περιοχές της Αττικής.

Σχετικά με τα αυθαίρετα σε αιγιαλό και παραλία, έχουν καταγραφεί 814 πρωτόκολλα κατεδάφισης, εκ των οποίων 580 σε περιοχές της χωρικής αρμοδιότητας της τέως Κτηματικής Υπηρεσίας Πειραιά, 147 στην Ανατολική Αττική και 87 στη Δυτική Αττική. Από αυτά (από το 2015 έως σήμερα) έχουν κατεδαφιστεί περίπου 35 παράνομες κατασκευές σε Αίγινα, Λαυρεωτική, Μάνδρα, Πειραιά, Σπάτα και Αρτέμιδα.

Για φέτος, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής απέστειλε (στις 12/2/2018) στην Ειδική Γραμματεία Σώματος Επιθεωρητών αίτημα για χρηματοδοτήσεις κατεδαφίσεων τελεσίδικων αυθαιρέτων σε ρέματα του Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας καθώς και οριστικών πρωτοκόλλων σε αιγιαλό και παραλία σε Πόρτο Γερμενό, Πόρτο Ράφτη, Καλύβια, Ανάβυσσο και Παλαιό Φάληρο (για πρώτη φορά).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου