Kάντε μας LIKE στο Facebok για να ενημερώνεστε αυτόματα

Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018

Οι ΝΕΕΣ αντικειμενικές αξίες ακινήτων για Π.Φάληρο & Ν.Σμύρνη

Στη συντριπτική πλειοψηφία των Ζωνών, οι αυξομειώσεις είναι περιορισμένης έκτασης ήτοι 50- 100 ευρώ, με αποτέλεσμα να γλιτώνει το υπουργείο Οικονομικών το μπελά των «εκρηκτικών» εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ και την ανάγκη ριζικής αναδιάρθρωσης του φόρου.


Ακόμα κι έτσι, χρειάστηκε να «πειράξει» τα κλιμάκια που καλύπτουν απομακρυσμένες περιοχές και «λαϊκές» συνοικίες, για να προλάβει τις αντιδράσεις. Έτσι αν και μεταξύ των περιοχών με τις μεγαλύτερες αυξήσεις αντικειμενικών βρίσκονται το Πέραμα, η Μαλακάσα, η Νέα Πέραμος, οι αυξήσεις αυτές δεν οδηγούν τελικά σε υψηλότερο κλιμάκιο άρα ο ΕΝΦΙΑ παραμένει αμετάβλητος.

Δεν λείπουν, βέβαια, περιπτώσεις, όπου έστω μια μικρή αύξηση της Τιμής Ζώνης οδηγεί σε υψηλότερο κλιμάκιο ΕΝΦΙΑ, όπως για παράδειγμα στο Ίλιον, στο Καματερό, στο Περιστέρι, στο Κερατσίνι, στην Κερατέα, στην Κινέττα, στη Φυλή, όπου η κατώτερη τιμή ανέβηκε από τα 750 ευρώ στα 800- 850 ευρώ/τ.μ. 

Το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης χαρακτηρίζεται από το υπουργείο Οικονομικών ως διαχειρίσιμο, αφού προκύπτει αύξηση ΕΝΦΙΑ 1 ευρώ/10 τ.μ. επιφάνειας ακινήτου.

Για το Παλαιό Φάληρο και την Νέα Σμύρνη οι νέες αντικειμενικές αξίες ακινήτων είναι οι εξής παρακάτω:
Κάντε ΚΛΙΚ πάνω στην εικόνα για μεγέθυνση






Aναλυτικά για το Παλαιό Φάληρο οι νέες αντικειμενικές αξίες είναι οι εξής:






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου