Kάντε μας LIKE στο Facebok για να ενημερώνεστε αυτόματα

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018

ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΟ:Πόσα περιπολικά φυλάνε το βράδυ το Π.Φάληρο & την Καλλιθέα!

Σάπια κάγκελα, παμπάλαια κτίρια και υποστελέχωση. Είναι τα τρία από τα βασικότερα προβλήματα που παρουσιάζουν τα δεκάδες αστυνομικά τμήματα σε όλο το Λεκανοπέδιο της Αττικής, τα οποία ήρθαν και πάλι στην επιφάνεια μετά την εντυπωσιακή απόδραση τριών Αλβανών κρατουμένων από το αστυνομικό τμήμα της Αργυρούπολης πριν από μερικές εβδομάδες. “Υπάρχει υποστελέχωση στα αστυνομικά τμήματα της τάξεως του 50%”, λένε χαρακτηριστικά στον “Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής” μάχιμοι αστυνομικοί.


Μείωση 30% και 50% σε Εξάρχεια και Ομόνοια-1 περιπολικό το βράδυ για Π.Φάληρο & Καλλιθέα

Ακόμη ορισμένα χαρακτηριστικά παραδείγματα που έρχονται να επιβεβαιώσουν την αρνητική κατάσταση που επικρατεί στα Αστυνομικά τμήματα είναι οι εξής αριθμοί: στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας υπάρχουν 300 οργανικές θέσεις, αλλά όπως μας λένε χαρακτηριστικά αστυνομικές πηγές, υπηρετούν πραγματικά σε αυτό μόλις 161 άτομα. Αντιστοίχως, στα Εξάρχεια ενώ οι οργανικές θέσεις είναι 200, η παρούσα δύναμη δεν ξεπερνάει τους 80 αστυνομικούς που κατανέμονται σε διάφορες θέσεις. Οι ίδιες αστυνομικές πηγές επισημαίνουν πως το Αστυνομικό Τμήμα της Καλλιθέας “βγάζει” μαζί με το Αστυνομικό Τμήμα του Παλαιού Φαλήρου μόλις ένα(!) περιπολικό τη νύχτα, στο οποίο επιβαίνουν δύο αστυνομικοί. Αντίστοιχα στο Αστυνομικό Τμήμα της Ακροπόλεως τα κρατητήρια είναι... κλειστά, ενώ στα Εξάρχεια παρατηρείται σοβαρό πρόβλημα με αυτά και δεν θεωρείται “ασφαλές” να κρατηθεί κάποιος κρατούμενος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Στοιχεία-ΣΟΚ:Πόσο μειώθηκαν οι αστυνομικοί στο Π.Φάληρο κ.α περιοχές!

“Τραγική είναι η κατάσταση στα περισσότερα τμήματα της Αθήνας. Σε ότι αφορά φυσικά τη στελέχωση και συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας, δίνουμε άνισο αγώνα. Αρκετά αστυνομικά τμήματα σε διάφορα σημεία της Αθήνας λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας



πηγή:thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου