Kάντε μας LIKE στο Facebok για να ενημερώνεστε αυτόματα

Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2018

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ: Επιτήδειοι εξαπατούν ηλικωμένους στα Ν.Προάστια

Με αφορμή περιστατικά εξαπάτησης πολιτών, σε διάφορες περιοχές της χώρας, από επιτήδειους που προσεγγίζουν κυρίως άτομα τρίτης ηλικίας και με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα τους αποσπούν χρηματικά ποσά, η Ελληνική Αστυνομία συνιστά:

Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε άγνωστα άτομα που επιχειρούν με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα να εισέλθουν στην οικία σας.


Εφόσον άγνωστο άτομο εισέλθει στην οικία σας με οποιαδήποτε πρόφαση (π.χ. διεξαγωγή έρευνας, πώληση κάποιου προϊόντος, ανάγκη να πραγματοποιήσουν μια κλήση κ.λπ.), να μην επιτρέπετε να μεταβαίνει σε άλλους χώρους του σπιτιού σας, πέραν αυτών που χρειάζεται και ποτέ να μην χάνετε την οπτική επαφή μαζί του.

Στην περίπτωση αυτή, να προσέχετε τα προσωπικά σας αντικείμενα, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αφαίρεσής τους με τη μέθοδο της απασχόλησης.

Να μην πείθεστε από άγνωστους, οι οποίοι εμφανίζονται ως υπάλληλοι Δημόσιας Υπηρεσίας ή άλλου φορέα για την επιδιόρθωση κάποιου τεχνικού προβλήματος, εάν δεν τους έχετε εσείς προηγουμένως καλέσει.

Επισημαίνεται ότι από νοσοκομεία ή από δημόσιες υπηρεσίες δεν χρησιμοποιείται η πρακτική υπάλληλοί τους να μεταβαίνουν σε οικίες ή σε δημόσιους χώρους και να ζητούν από πολίτες την καταβολή χρημάτων για υπηρεσίες που παρέχουν.

Να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.).

Προσπαθήστε να συγκρατήσετε τα χαρακτηριστικά των δραστών, καθώς και τα οχήματα με τα οποία κινούνται (αριθμό κυκλοφορίας, μάρκα οχήματος, χρώμα κ.λπ.), για να βοηθήσετε το έργο των διωκτικών αρχών.

Να ενημερώνετε πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας

Τις τελευταίες ημέρες σημειώθηκαν δύο περιστατικά εξαπάτησης ηλικιωμένων στην Γλυφάδα.


Μεσημέρι στη Γλυφάδα. Μια 80χρονη βρίσκεται έξω από το σπίτι της και περιμένει να της πάνε τα ψώνια από το σούπερ μάρκετ. Την πλησιάζουν τρία άτομα που είχαν βγει από ένα φορτηγάκι.

«Είστε από το σούπερ μάρκετ;» τους ρωτάει.

«Όχι απαντούν εκείνοι, σας φέραμε ένα τελάρο ροδάκινα»

Η γυναίκα τους απάντησε ότι δεν έχει παραγγείλει ροδάκινα και πάνω στην κουβέντα, ο ένας από τους τρεις μπήκε στο σπίτι και έκλεψε από το υπνοδωμάτιο κοσμήματα πολύ μεγάλης αξίας, με ζαφείρια και μπριγιάν.

Η 80χρονη κατάλαβε ότι την έκλεψαν την επόμενη μέρα, όταν έψαξε τα κοσμήματα για να φορέσει.

Πάλι στην Γλυφάδα, άγνωστοι πλησίασαν μια 86χρονη που περίμενε στη στάση για να πάει στο σούπερ μάρκετ και της είπαν ότι τους έστειλε ο γαμπρός της για να τους δώσει χρήματα για ένα παράβολο (το ίδιο παραμύθι με την περίπτωση στον Άλιμο).

Μάλιστα προθυμοποιήθηκαν να την πάνε στο σούπερ μάρκετ. Μόλις την έβαλαν στο αυτοκίνητο άρχισαν τα παραμύθια και σε λίγα λεπτά της πήραν 250 ευρώ και μια χρυσή αλυσίδα!


Πηγή:notia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου