Kάντε μας LIKE στο Facebok για να ενημερώνεστε αυτόματα

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020

Οι άστεγοι της Παραλιακής στο Π.Φάληρο που ζουν στην αμμουδιά: "Eίμαι Έλλην, άπορος, άνεργος" (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)


Για πολλούς που κάνουν συχνά την βόλτα τους στην παραλιακή στο Παλαιό Φάληρο ίσως να μην είναι κάτι καινούργιο.


Συχνά οι περαστικοί τους προσπερνούν και συνεχίζουν την βόλτα τους.

Είναι οι άστεγοι που εδώ και καιρό κοιμούνται στην παραλία του Παλαιού Φαλήρου, απέναντι ακριβώς από το Sweet Home που είχε τραγουδήσει ο Καρβέλας  με την Βίσση στις "Καλοκαιρινές διακοπές" και το οποίο έβαλε λουκέτο πριν 2 χρόνια.



Δύο τουλάχιστον στον αριθμό ξαπλώνουν στην αμμουδιά της παραλίας κοντά στον πεζόδρομο που βρίσκεται ακριβώς από πάνω και τους προσφέρει τα βράδια... λίγο φως.



Με τα λιγοστά υπάρχοντα που κρατούν δίπλα τους σε σακούλες ελπίζουν κάθε φορά σε μια νύχτα "ευγενική" που δεν θα φέρει ανυπόφορο κρύο αλλά όπως και να το κάνεις όταν είναι χειμώνας και με την υγρασία της θάλασσας "ζεστό" βράδυ για αυτούς δεν υπάρχει.



Κάποιες φορές μπορεί να τους πετύχεις να ζητιανεύουν και στα φανάρια λίγο πιο κάτω πριν το ρέμα της Πικροδάφνης.

Άλλες φορές επιλέγουν να κοιμηθούν στα παγκάκια και βάζουν πάνω τους ό,τι βρουν για να κρατήσουν το κρύο μακριά.


Λίγα μέτρα πιο κάτω το γνωστό κοντέινερ που έχει προκαλέσει στο παρελθόν κόντρες και συζητήσεις. 

Εκεί ο κάτοικος του κάποια στιγμή είχε αναρτήσει και σημείωμα αναζητώντας εργασία.Τις παρακάτω φωτογραφίες κατέγραψε και μας έστειλε αναγνώστρια:





Είναι οι άστεγοι της Παραλιακής στο Παλαιό Φάληρο, την επόμενη φορά που θα περάσετε από εκεί αφιερώστε 2 λεπτά για να δείτε τουλάχιστον ότι υπάρχει και αυτή η πραγματικότητα για κάποιους και αν εκείνη την ώρα δεν κοιμούνται προσφέρετε μια βοήθεια...

Αναγνώστες μας μετέφεραν με σχόλια ότι υπάρχουν άνθρωποι που τους προσφέρουν βοήθεια όπως φαγητό, αλλά το μόνο που δεν αμφισβητείται και είναι το πιο σημαντικό είναι το γεγονός ότι οι άνθρωποι αυτοί παραμένουν εκεί και άστεγοι!

3 σχόλια:

  1. Αίσχος να υπάρχουν άστεγοι στο Δήμο μας, τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου Αττικής, που καυχάται ότι είναι από τους λίγους Δήμους που έχουν οικονομικό πλεόνασμα. Από το πλεόνασμα αυτό να βρεθεί στέγη για τους άστεγους, Έλληνες και μη. Γιάννης Μαρούδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ειπώθηκε απο Δημοτικα χειλη οτι τους αστεγους δεν πρεπει να τους μετακινησουμε επειδη εχουν επιλεξει για τον τροπο ζωης τους.
    Αυτο ισχυει για τα ζωακια που συλλεγουμε δεν ισχυει για εμβυα οντα με σκεψη.
    Αν δεν λειτουργει η σκεψη ,υπαρχουν τα αναλογα ιδρυματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ειπώθηκε απο Δημοτικα χειλη οτι τους αστεγους δεν πρεπει να τους μετακινησουμε επειδη εχουν επιλεξει για τον τροπο ζωης τους.
    Αυτο ισχυει για τα ζωακια που συλλεγουμε δεν ισχυει για εμβυα οντα με σκεψη.
    Αν δεν λειτουργει η σκεψη ,υπαρχουν τα αναλογα ιδρυματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή