Kάντε μας LIKE στο Facebok για να ενημερώνεστε αυτόματα

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για 2 μήνες σε Παλαιό Φάληρο και Καλλιθέα!


Ειδικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοσθούν από την Δευτέρα 16/03/2020 και θα έχουν διάρκεια 2 μηνών στους Δήμους Καλλιθέας και Παλαιού Φαλήρου.


Οι σχετικές ρυθμίσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του έργου «Έργα Υποδομών για την Ανάπλαση το Φαληρικού Όρμου (Φάση Α’)» και αφορούν στους παραπάνω Δήμους επί της παλαιάς Λ. Ποσειδώνος (συνέχεια Εθν. Μακαρίου) από την οδό Επαμεινώνδα έως την οδό Μωραϊτίνη, 200μ. πριν από την οδό Ι. Φιξ.

Κατά τη διάρκεια της παραπάνω κυκλοφοριακής ρύθμισης θα γίνει πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας του τραμ από τη στάση του ΣΕΦ έως τη στάση της Αγίας Σκέπης.

Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο κατασκευής των έργων ανάπλασης του Φαληρικού όρμου πραγματοποιείται ανακατασκευή των εγκαταστάσεων του τραμ, η οποία περιλαμβάνει την οριζοντιογραφική παραλλαγή και τo «χαμήλωμα» της γραμμής.

Επίσης στο διάστημα αυτό θα πραγματοποιηθεί τμηματική κατασκευή των δύο γεφυρών που θα συνδέουν κυκλοφοριακά τους χώρους της ανάπλασης με τη λεωφόρο Συγγρού και τη Λεωφόρο Ποσειδώνος αντίστοιχα.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, έχει ζητήσει από την αρμόδια Αντιπεριφερειάρχη Δ. Νάνου, τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Αττικής Α. Καλογερόπουλο, την Προϊσταμένη του τμήματος Ειδικών Έργων Χ. Μπιτζιλέκη και όλα τα εμπλεκόμενα στελέχη, να προβούν στις αναγκαίες ενέργειες για την απρόσκοπτη υλοποίηση του έργου.

Όπως επισήμανε χαρακτηριστικά ο Γ. Πατούλης «οι υπηρεσίες της Περιφέρειας, παρά τη λήψη έκτακτων μέτρων λόγω κορωνοϊού, βρίσκονται σε εγρήγορση και έτοιμες να επέμβουν προκειμένου να υλοποιηθούν όλα τα αναγκαία έργα. Καλούμε τους οδηγούς να επιδείξουν την απαραίτητη υπομονή, να συμμορφώνονται με την προσωρινή οδική σήμανση και τις υποδείξεις της Τροχαίας και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την διέλευσή τους από τα σημεία των εργασιών, ακολουθώντας την υπάρχουσα οδική σήμανση».

Από την πλευρά της η Αντιπεριφερειάρχης Νότιου Τομέα Δ. Νάνου, επισημαίνει ότι πρόκειται για ένα σημαντικό έργο στο πλαίσιο της υλοποίησης της Α’ Φάσης της ανάπλασης του Φαληρικού όρμου. « Περιφέρεια Αττικής, δήμοι και εμπλεκόμενοι φορείς βρισκόμαστε σε στενή συνεργασία με στόχο να υλοποιηθεί το έργο εντός του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος. Για την αποφυγή ταλαιπωρίας καλούνται όλοι οι οδηγοί να ακολουθούν τη σήμανση που θα έχει τοποθετηθεί».
Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Η κίνηση των οχημάτων και των Λεωφορειακών γραμμών που κινούνται επί της παλαιάς Λ. Ποσειδώνος (συνέχεια Εθν. Μακαρίου) θα ακολουθεί από τη Δευτέρα 16/3/2020 και για 2 μήνες τις εξής διαδρομές:

ΚΙΝΗΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΑΠΟ ΜΟΣΧΑΤΟ προς ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ:
Πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων επί της παλαιάς Λ. Ποσειδώνος από την οδό Επαμεινώνδα του Δήμου Καλλιθέας έως την οδό Μωραιτίνη του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, κατά το χρονικό διάστημα από 16-03-2019 έως 18-05-2019, καθ’ όλο το 24ώρο.

Κατά την παραπάνω διακοπή η κυκλοφορία των οχημάτων θα εκτρέπεται αριστερά στην οδό Επαμεινώνδα, συνέχεια Λάμπρου Κατσώνη, διερχόμενα κάτω από τη γέφυρα της Λεωφ. Συγγρού θα συνεχίζουν επί της Λεωφ. Αμφιθέας, συνέχεια προς Παλαιό Φάληρο.

ΚΙΝΗΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΑΠΟ ΓΛΥΦΑΔΑ – ΠΑΛ. ΦΑΛΗΡΟ προς ΜΟΣΧΑΤΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑ μέσω παλαιάς Λ. ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ:
Πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων επί της παλαιάς Λ. Ποσειδώνος από την οδό Μωραιτίνη του Δήμου Παλαιού Φαλήρου έως την οδό Επαμεινώνδα του Δήμου Καλλιθέας, κατά το χρονικό διάστημα από 16-03-2019 έως 18-05-2019, καθ’ όλο το 24ώρο.


Κατά την παραπάνω διακοπή η κυκλοφορία των οχημάτων εισερχόμενα στην οδό Πλειάδων στον Α/Κ Παλαιού Φαλήρου θα εκτρέπονται αριστερά στην οδό Αιόλου, ακολούθως θα στρίβουν δεξιά στην οδό Ζησιμοπούλου, κατόπιν θα εκτρέπονται ελαφρώς δεξιά στην οδό Καλυψούς. Στον ισόπεδο σηματοδοτούμενο κόμβο Καλυψούς και Λ. Αμφιθέας θα εκτρέπονται αριστερά, θα συνεχίζουν ευθεία επί της Λ. Αμφιθέας, θα διέρχονται κάτω από τη γέφυρα της Λεωφ. Συγγρού, θα συνεχίζουν ευθεία επί της Λάμπρου Κατσώνη, συνέχεια στην οδό Επαμεινώνδα και στη συμβολή με την παλαιά Λ. Ποσειδώνος θα στρίβουν δεξιά, συνεχίζοντας κανονικά την πορεία τους προς Μοσχάτο.

ΚΙΝΗΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΑΠΟ ΜΟΣΧΑΤΟ προς ΑΘΗΝΑ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ μέσω παλαιάς Λεωφ. Ποσειδώνος:
Πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων επί της παλαιάς Λ. Ποσειδώνος από την οδό Επαμεινώνδα του Δήμου Καλλιθέας έως την οδό Μωραιτίνη του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, κατά το χρονικό διάστημα από 16-03-2019 έως 18-05-2019, καθ’ όλο το 24ώρο.

Κατά την παραπάνω διακοπή η κυκλοφορία των οχημάτων θα εκτρέπεται αριστερά στην οδό Επαμεινώνδα, συνέχεια Λάμπρου Κατσώνη, δεξιά Ταγ/ρχου Πλέσσα, αριστερά στην οδό Δοϊράνης, δεξιά Σπάρτης, κάτω από τη γέφυρα της Λεωφ. Συγγρού θα συνεχίζουν επί της οδού Λαμψάκου, δεξιά Μεγ. Αλεξάνδρου, δεξιά Λεωφ. Συγγρού, συνέχεια προς Αθήνα – Νέα Σμύρνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου