Kάντε μας LIKE στο Facebok για να ενημερώνεστε αυτόματα

Κυριακή 17 Μαρτίου 2019

Συνελήφθη αρχιμαφιόζος Γεωργιανός που έκανε "μεγάλη ζωή" στο Π.Φάληρο (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Η συμμορία του ήταν υπεύθυνη για πλήθος διαρρήξεων σε Ν.Σμύρνη, Νέο Κόσμο, Καλλιθέα κ.α - Έκαναν μεγάλη ζωή με μηδενικές φορολογικές δηλώσεις.


Νέα επιτυχία της Ελληνικής Αστυνομίας και του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής όπου ύστερα από τουλάχιστον μισό χρόνο ερευνών και με την βοήθεια της Europol σε επίπεδο συλλογής πληροφοριών κατάφεραν ένα ακόμη καίριο χτύπημα στην διαβόητη Γεωργιανή Μαφία «Vor V Zakone» που δρούσε με έδρα την χώρα μας σε βάρος της Ελλάδας και όλων των χωρών της Μεσογείου στην ΕΕ, όπως Ισπανία, Πορτογαλία και Ιταλία.



Είναι υπεύθυνοι για πλήθος διαρρήξεων με επαγγελματική ακρίβεια και μεθόδους και το πλήθος των κλοπιμαίων κατέληγε σε ενεχυροδανειστήριο στην Αθήνα και κυρίως στην χώρα τους όπου πετύχαιναν τις καλύτερες προς πώληση τιμές των κλοπιμαίων.



Έκαναν μεγάλη ζωή, κατοικώντας σε πολυτελή διαμερίσματα των νοτίων προαστίων όπως ο 38χρονος αρχηγός τους «Vor» που διέμενε σε διαμέρισμα του Παλαιού Φαλήρου με ενοίκιο 1.000 ευρώ έχοντας μηδενικές φορολογικές δηλώσεις και νομιμοποιούσαν την διαμονή στην Ελλάδα άρα και στην ΕΕ μέσω «λευκών γάμων» με Ελληνίδες. Για τον λόγο αυτό εκκρεμούσε και σχετικό δικαστήριο για τον «Vor» ή «Ταβά» όπως ήταν το ψευδώνυμό του, στην Κρήτη.

Ο ίδιος έφερε και μετάλλιο με το άστρο των «Vor» που του είχε αποδώσει το συμβούλιο των αρχηγών της «Vor V Zakone».



Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ο 40χρονος υπαρχηγός του με ψευδώνυμο «Τάζο», ενώ το ψευδώνυμο που χρησιμοποιούσαν για την γυναίκα μέλος της οργάνωσης, ήταν «Άννα». Από το κύκλωμα κατάφεραν να διαφύγουν στο εξωτερικό δύο άτομα που αναζητούνται.

Αν και μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιασθεί 28 περιπτώσεις, με τη λεία τους να υπερβαίνει τις 200.000 ευρώ, θεωρείται δεδομένο πως είναι υπεύθυνοι ίσως και για εκατοντάδες περιπτώσεις και η έρευνα γι αυτό συνεχίζεται, ώστε να ταυτοποιηθούν όσο περισσότερες διαρρήξεις σε σπίτια είναι δυνατό.

Δρούσαν σε διαφορές περιοχές της Αττικής καθώς εξιχνιάστηκαν διαρρήξεις οικιών σε Αθήνα, Πετράλωνα, Νέο Κόσμο, Ταύρο, Καλλιθέα, Πετρούπολη, Πατήσια, Νέα Σμύρνη, Περιστέρι, Βύρωνα, Παγκράτι, Σεπόλια και Χαλάνδρι.



Στις διαρρήξεις, τα μέλη της οργάνωσης χρησιμοποιούσαν πάντα συγκεκριμένη μεθοδολογία. Προκειμένου να εντοπίσουν τους στόχους τους, μετέβαιναν στην επιλεγμένη περιοχή πρωινές ώρες, σε ημέρες κατά τις οποίες λειτουργούσε λαϊκή αγορά και επομένως οι ένοικοι απουσίαζαν από τις οικίες τους.

Πήγαιναν στην περιοχή με Ι.Χ. αυτοκίνητα, τα οποία ήταν καταχωρημένα είτε στα στοιχεία τους, είτε στα στοιχεία έτερων ομοεθνών τους και τα στάθμευαν πάντα πλησίον της οικίας στόχου, ώστε να είναι σε θέση να διαφύγουν άμεσα μετά την διάρρηξη. Σε ειδικά διαμορφωμένες κρυψώνες εντός των αυτοκινήτων, απέκρυπταν τα διαρρηκτικά εργαλεία και τα κλοπιμαία, έτσι ώστε να καθιστούν δυσχερή τον εντοπισμό τους από τις αστυνομικές αρχές, σε περίπτωση αστυνομικού ελέγχου.



Χρησιμοποιώντας διάφορα τεχνάσματα (για παράδειγμα μοίρασμα διαφημιστών φυλλαδίων, καρτών περιποίησης νυχιών κλπ.), αποκτούσαν πρόσβαση στην κεντρική είσοδο των πολυκατοικιών. Στη συνέχεια και αφού πρώτα βεβαιώνονταν ότι οι ένοικοι απουσιάζουν από το διαμέρισμα, παραβίαζαν τον ομφαλό της κλειδαριάς, τις περισσότερες φορές χωρίς να αφήνουν ίχνη και εισέρχονταν σε αυτό. Κατείχαν ιδιαίτερη τεχνογνωσία και εξειδίκευση σχετικά με τις κλειδαριές ασφαλείας συγκεκριμένου τύπου και χρησιμοποιούσαν κλειδιά πασπαρτού, σπρέι και διάφορα άλλα αυτοσχέδια διαρρηκτικά εργαλεία, προκειμένου να τις παραβιάσουν.

Η συγκεκριμένη ομάδα είχε ως λεία από την εγκληματική της δραστηριότητα κυρίως χρήματα, κοσμήματα, ασημικά και ρολόγια, ενώ αφαιρούσαν και ηλεκτρονικές συσκευές, φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές καθώς και κινητά τηλέφωνα.

Ενδεικτικό του επαγγελματισμού της ομάδας είναι το γεγονός ότι τα μέλη της οργάνωσης, για να πετύχουν τον σκοπό τους, σχεδίαζαν να προβούν μέχρι και σε πλαστικές επεμβάσεις στα δάχτυλά τους, με σκοπό να αλλοιώσουν τα δαχτυλικά τους αποτυπώματα για να είναι σε θέση να αποπροσανατολίσουν τις Αρχές σε περίπτωση σύλληψης τους, «αποκρύπτοντας» με αυτόν τον τρόπο το εγκληματικό τους παρελθόν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου