Kάντε μας LIKE στο Facebok για να ενημερώνεστε αυτόματα

Σάββατο 16 Μαρτίου 2019

Tα πρωϊνά της Κυριακής στον «Απόλλωνα» - Περασμένα ναι, ξεχασμένα όχι (ΦΩΤΟ)

Ο κινηματογράφος «Απόλλων» βρισκόταν στο Παλαιό Φάληρο, επί της οδού Αμφιτρίτης.

Ήταν χειμερινός κινηματογράφος και ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1957 και σταμάτησε να λειτουργεί το 1975. Είχε 760 θέσεις, με εξώστη.

Τη δεκαετία του '60, ο κινηματογράφος «Απόλλων», είχε γίνει γνωστός και για τα μουσικά πρωινά του τις Κυριακές. 



Φιλοξενούσε διάφορα συγκροτήματα στη σκηνή του και πολλά ήταν τα «οργισμένα νιάτα» που γέμιζαν ασφυκτικά την αίθουσα.

Ήταν η εποχή που δειλά-δειλά άρχισαν να αλλάζουν τα μουσικά πράγματα στην Ελλάδα. Μέχρι τότε, στις αρχές της δεκαετίας του ’60 δηλαδή, η μουσική που επικρατούσε ήταν το λεγόμενο ελαφρό τραγούδι.



Τα 60s, για τη μουσική, ήταν μία από τις πιο σημαντικές δεκαετίες και γι αυτό άλλωστε χαρακτηρίστηκε ως "η δεκαετία της μουσικής επανάστασης".

Η επανάσταση αυτή ξεκίνησε στα μέσα της δεκαετίας του ’50 στην Αμερική με τον Elvis Presley, ο οποίος δημιουργούσε υστερία στο κοινό με τη μουσική του και την παρουσία του στην σκηνή.

Το 1955 στις κινηματογραφικές αίθουσες προβλήθηκε η ταινία Blackboard Jungle και εκεί ακούστηκε για πρώτη φορά το τραγούδι Rock Around the Clock, το οποίο έμεινε στην ιστορία ως εκείνο που λάνσαρε το Rock’ n Roll.

Στη συνέχεια εξαπλώθηκε και στην Μεγάλη Βρετανία, όπου τα συγκροτήματα ξεφύτρωναν σαν τα μανιτάρια. Τα συγκροτήματα εκείνης της εποχής έμειναν για πάντα στη μουσική ιστορία: The Beatles, The Rolling Stones κλπ.

Και στη χώρα μας όμως, το κοινό και οι καλλιτέχνες δεν έμειναν ανεπηρέαστοι από αυτό το νέο ρεύμα. Άλλαξε ο τρόπος ενδυματολογικής εμφάνισης, εμφανίστηκαν τα τζιν παντελόνια, τα παντελόνια με καμπάνες, τα μακριά μαλλιά και εμφανίστηκαν και τα πρώτα μοντέρνα συγκροτήματα: Forminx, Juniors, Sounds, The Charms, Monks, Στυλίστες, Stormies, Olympians, Storks, Cinquetti, We5 και φυσικά οι IDOLS.



πηγή:alimosonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου