Kάντε μας LIKE στο Facebok για να ενημερώνεστε αυτόματα

Τρίτη 16 Απριλίου 2019

Θυμάστε τον γλύπτη του "Phylax" που είχε αναστατώσει το Π.Φάληρο; Δείτε τι ετοιμάζει (ΦΩΤΟ)

Το όνομα του γλύπτη Κωστή Γεωργίου έγινε ευρέως γνωστό, όταν πριν από ένα χρόνο το γλυπτό του Φύλαξ στο Παλαιό Φάληρο, το οποίο είχε προκαλέσει αντιδράσεις, αποκαθηλώθηκε από το βάθρο του από μια ομάδα 15 περίπου ατόμων , όπως είχε τότε καταγγείλει ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης, ενώ ο ίδιος ο καλλιτέχνης είχε μιλήσει για την πράξη αυτή χαρακτηρίζοντάς την «προσβολή της ελευθερίας του ατόμου».


Φέτος ο  ζωγράφος και γλύπτης Κωστής Γεωργίου επέλεξε την ιδιαίτερη πατρίδα του τη Θεσσαλονίκη για να ξεκινήσει τον νέο κύκλο των εκθέσεων του που θα συνεχιστεί στην Κωνσταντινούπολη και τη Ρώμη.





Εκκίνηση από το ΤΕΛΛΟΓΛΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ, στο οποίο θα εγκαινιαστεί την Παρασκευή 10 Μαΐου 2019 η μεγάλη του ατομική έκθεση υπό τον τίτλο “ENIGMA”,που θα περιλαμβάνει έργα γλυπτικής και ζωγραφικής μνημειακών διαστάσεων. Η έκθεση θα διεξαχθεί στους εσωτερικούς χώρους του μουσείου αλλά και στον αύλειο χώρο με γλυπτά μεγάλων κυρίως διαστάσεων. Το γλυπτό PRAXIS, ύψους 4 μέτρων, δωρεά στο Τελλόγλειο Ίδρυμα προστίθεται στην συλλογή του Ιδρύματος και θα κοσμεί μονίμως τον προαύλιο χώρο του.




Μετά την τελευταία ατομική του έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη αποκλειστικά με έργα γλυπτικής, ο Κωστής Γεωργίου θα παρουσιάσει στο Τελλόγλειο Ίδρυμα παλαιότερη αλλά και σύγχρονη δουλειά του. Στην έκθεση αυτή θα παρουσιαστούν έργα μεγάλων διαστάσεων που αποτελούν έρευνα των τελευταίων χρόνων. Ανάμεσα στα γλυπτά που θα εκτεθούν, θα υπάρχουν και γλυπτικές εγκαταστάσεις με τους γνωστούς κόκκινους ακροβάτες-χορευτές μνημειακών διαστάσεων, εγκατεστημένους σε δημόσιους χώρους και πλατείες στην Ευρώπη, την Αμερική και την Κίνα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου