Kάντε μας LIKE στο Facebok για να ενημερώνεστε αυτόματα

Τετάρτη 15 Μαΐου 2019

"Έγκλημα πάνω από το Π.Φάληρο συνεχόμενoι αεροψεκασμοί" (ΒΙΝΤΕΟ)

Ευτυχώς δεν είμαστε οι μόνοι που το παρατηρήσαμε! Ένας προβληματισμένος Παλαιοφαληριώτης δημοσίευσε στο youtube αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες στο Παλαιό Φάληρο.

Και όχι δεν είναι απλά καύσιμα αεροπλάνων! Αυτές οι γραμμές μετατρέπονται σε σύννεφα,απλά πράγματα!


 Διαβάστε το παρακάτω κείμενο το οποίο είναι μετάφραση από ξένο δημοσίευμα!

 Οι επιστήμονες θα!!! ψεκάσουν τους ουρανούς με «αντανακλαστικά σωματίδια» για να ψύξουν τον πλανήτη Γη.

 Οι επιστήμονες λένε ότι θα ήταν καλή ιδέα να ψεκάσουμε με ένα λεπτό μείγμα υλικών όπως διοξείδιο του θείου, αλουμίνιο ή ανθρακικό ασβέστιο στη στρατόσφαιρα του πλανήτη μας, για να ψύξουμε τον πλανήτη μας. Οι επιστήμονες θα χρησιμοποιούσαν έπειτα αισθητήρες για να μετρήσουν την ανακλαστικότητα των σωματιδίων, τον βαθμό στον οποίο διασκορπίζονται ή να αναμειγνύονται και πώς αλληλεπιδρούν με άλλες ενώσεις στην ατμόσφαιρα, προκειμένου να δουν αν το σχέδιό τους λειτουργεί.

Ορισμένοι εμπειρογνώμονες λένε ότι αυτό είναι το geoengineering το οποιο μεταφέρθηκε σε ένα εντελώς νέο επίπεδο. Το θέμα είναι πολύ λεπτό, τι ακριβώς είναι η γεωμηχανική; Όπως εξηγείται από το Business Insider, «ο όρος γεωμηχανική αναφέρεται στη χρήση τεχνολογίας για να τροποποιήσει την ατμόσφαιρα του πλανήτη και έχει δύο μορφές: την αφαίρεση του διοξειδίου του άνθρακα από την ατμόσφαιρα και 2 πιο αμφιλεγόμενες τεχνολογίες (όπως στο παραπάνω σενάριο) για να κρυώσει πχ ο πλανητης προσωρινά. » Σύμφωνα με τους επιστήμονες η επιβολή στο κλίμα είναι κάτι που πρέπει να εξετάσουμε.

Οι επιστήμονες του σχεδίου του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ εκτοξεύουν ενέσεις αεροζόλ στη στρατόσφαιρα του πλανήτη μας, σε ένα κατά προσέγγιση υψόμετρο 20 χιλιομέτρων, προκειμένου να μελετήσουν τα πλεονεκτήματα και το αποτέλεσμα της σκόπιμης αλλαγής του κλίματος της Γης, σε μια προσπάθεια να σταματήσει η εξέλιξη της υπερθέρμανσης του πλανήτη. «Ακόμη και αν θέλαμε να σταματήσουμε όλες τις εκπομπές σήμερα, υπάρχει αρκετός άνθρακας στην ατμόσφαιρα που θα προκαλούσε την αλλαγή του κλίματος σε εκατοντάδες χρόνια». ανέφερε ο Janos Pasztor, εκτελεστικός διευθυντής της Πρωτοβουλίας Διακυβέρνησης για την Κλιματική Γεωπολιτική του Carnegie.

Το έργο-σχέδιο ονομάζεται το μεγαλύτερο πρόγραμμα γεωμηχανικής στην ιστορία της Γης. Ο Bill Gates και άλλα ιδρύματα χρηματοδοτούν το έργο, το οποίο θα κοστίσει περίπου 20 εκατομμύρια δολάρια. Όπως εξηγείται από την MIT Technology Review, «Μετά από αρχικές δοκιμές μηχανικής, το StratoCruiser «θα ψεκάζει μια λεπτή ομίχλη από υλικά όπως διοξείδιο του θείου, αλουμίνιο ή ανθρακικό ασβέστιο στη στρατόσφαιρα.

Οι αισθητήρες θα μετρήσουν έπειτα την ανακλαστικότητα των σωματιδίων, τον βαθμό στον οποίο διασκορπίζονται ή συγχωνεύονται και τον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδρούν με άλλες ενώσεις στην ατμόσφαιρα ». Η αποστολή είναι απλή, θα απελευθερώνει σύννεφα μικροσκοπικών σωματιδίων στην ατμόσφαιρά μας. Αυτά τα σωματίδια θα δημιουργήσουν ένα φράγμα σύννεφων που θα αντικατοπτρίζει το φως του ήλιου πίσω στο διάστημα, αποφεύγοντας τη θερμότητα που απορροφάται από τη Γη, κάνοντας τον πλανήτη μας να κρυώσει.

 Γνωρίστε το Ερευνητικό Πρόγραμμα Ηλιακής Γεωμηχανικής του Χάρβαρντ.

 Προς το παρόν, όλα όσα κάνουν οι ερευνητές είναι σε ένα εργαστήριο (υποτιθεται), διεξάγοντας πειράματα σε χημικές ουσίες για να κατανοήσουν πώς αυτά μπορεί να συμπεριφέρονται στην ατμόσφαιρα της Γης. Χρησιμοποιούν αυτά τα δεδομένα για να τρέξουν προσομοιώσεις υπολογιστών και να προβλέψουν πώς τα χημικά σύννεφα μπορεί να δροσίσουν τον πλανήτη. Αλλά, οι επιστήμονες θα μπορούσαν σύντομα να αρχίσουν να δοκιμάζουν τα χημικά στην πραγματική ζωή. Σχεδιάζουν να στείλουν ένα μπαλόνι στην ατμόσφαιρά μας και να παρατηρήσουν πώς συμπεριφέρονται τα σύννεφα των σωματιδίων. Το καλύτερο μέρος σε όλο αυτό είναι ότι σύμφωνα με τους ειδικούς, δεν υπάρχει κίνδυνος για τον άνθρωπο!! «Αυτό είναι ένα πείραμα εξαιρετικά μικρού επιπέδου», δήλωσε ο Lizzie Burns, διευθυντής του προγράμματος Solar Geoengineering του Χάρβαρντ.

«Από τη σκοπιά του φυσικού κινδύνου, είναι μηδένικο το ρισκο. ο κίνδυνος βλάβης από το οικοσύστημα είναι μηδένικος. » Ωστόσο, δεν συμφωνούν όλοι. «Έχω έναν κατάλογο 27 λόγων που δεν πρέπει να το κάνουμε», δήλωσε ο Alan Robock, καθηγητής περιβαλλοντικών επιστημών στο Rutgers και εμπειρογνώμονας γεωμηχανικής.

 Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι η Geoengineering θα μπορούσε να προκαλέσει πιο έντονους τυφώνες που απειλούν τις παράκτιες πόλεις σε όλο τον κόσμο. Επιπλέον, οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι η ξηρασία θα μπορούσε να καταστρέψει την περιοχή του Σαχέλ της Αφρικής, που προκλήθηκε από έργα γεω-μηχανικής.

 Ωστόσο, το χειρότερο μέρος είναι πιθανώς ο κίνδυνος να χρησιμοποιηθεί η γεωμηχανική ως όπλο. Η ηλιακή γεωμηχανική είναι τόσο αμφιλεγόμενη που ορισμένοι ειδικοί πιστεύουν ότι θα μπορούσε να οδηγήσει σε παγκόσμιο πόλεμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου