Kάντε μας LIKE στο Facebok για να ενημερώνεστε αυτόματα

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020

Αποκαλύφθηκαν "κάτοικοι" Ρομά στην Πικροδάφνη - Πλένονται στο ρέμα, ζουν σε καλύβες (ΦΩΤΟ)


Δεν ήρθαν πρόσφατα, αλλά εμφανίστηκαν προς τον υπόλοιπο κόσμο προσφάτως όταν γύρω τους αφαιρέθηκαν οι καλαμιές.


Το palaiofaliron.gr επισκέφτηκε το σημείο όπου ζουν Ρομά Βούλγαροι μέσα σε μισογκρεμισμένες αυτοσχέδιες καλύβες ενώ πλένουν τα ρούχα τους με τα νερά που κατεβάζει το ρέμα της Πικροδάφνης.

Δείτε επίσης! (21 Φεβρουαρίου '20) : Μετά το αποκαλυπτικό μας δημοσίευμα:Σύσκεψη για τα εγκαταλελειμμένα-αυθαίρετα στην Πικροδάφνη!

Έξω ακριβώς από τις καλύβες, πάνω σε  συρματόπλεγμα έχουν τοποθετήσει οι ίδιοι όπως μας είπαν, την ελληνική σημαία.

(Κάντε ΚΛΙΚ  πάνω στις εικόνες για μεγέθυνση)


Βρίσκονται εδώ τα τελευταία 5 χρόνια και για αυτό μιλούν σχεδόν άψογα τα ελληνικά, έτσι άλλωστε είχαμε και μια συζήτηση μαζί τους την ώρα που κάναμε το ρεπορτάζ.



Όπως μας αποκάλυψε ο Χ. και η Α. ζουν εδώ τα τελευταία χρόνια και κάνουν την μπουγάδα τους με τα νερά που κατεβάζει το ρέμα γιατί κάποιος τους είπε...ότι είναι καθαρά!


Εμείς ενημερώσαμε την Α. ότι τα νερά αυτά δεν είναι κατάλληλα για χρήση και σίγουρα όχι για μπουγάδα και μας απάντησε ότι "τόσα χρόνια εδώ τα πλένουμε τα ρούχα μας και κανείς δεν έπαθε ποτέ τίποτα..."




Οι ίδιοι δήλωσαν ότι θέλουν να βρουν ένα άλλο μέρος για να μετακινηθούν και μάλιστα μας ρώτησαν αν γνωρίζουμε κάποιο παλιό σπίτι στο Παλαιό Φάληρο στο οποίο θα μπορούσαν να "μετακομίσουν".

"Μένουμε εδώ 4 ενήλικες και 2 ανήλικα παιδιά" μας δήλωσαν ενώ όταν τους αποχαιρετήσαμε και απομακρυνθήκαμε το πιο πιθανό είναι να συνέχισαν κανονικά την μπουγάδα στο ρέμα, το οποίο για όσους δεν γνωρίζουν, υπάρχουν μέρες που αναδύει έντονη οσμή βόθρου..!

Αναγνώστες που δηλώνουν κάτοικοι της περιοχής μας κατήγγειλαν ότι οι συγκεκριμένοι Ρομά κλέβουν νερό από τις βρύσες τους στον κήπο και τους έχουν κάνει σχετική παρατήρηση για να μην το επαναλάβουν.

Ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος με τον οποίο επικοινωνήσαμε μας δήλωσε ότι γνωρίζει το θέμα και έχουν γίνει ενέργειες για να λυθεί το ζήτημα ήδη καιρό πριν αναλάβει την δημαρχία.

Ωστόσο και παρότι ο δήμος έχει κάνει τις κινήσεις που έπρεπε, συνέχισε ο δήμαρχος να λέει, κανένας αρμόδιος φορέας δεν έχει πράξει απολύτως τίποτα.

"Στοιχεία έχουμε, ακόμα και αεροφωτογραφίες, αλλά περιμένουμε ανταπόκριση από το Υγειονομικό, την Περιφέρεια ενώ η αστυνομία δηλώνει ότι έχει τα χέρια της δεμένα καθώς για να τους απομακρύνει από εκεί θα πρέπει να έχει βρεθεί μέρος μετεγκατάστασης τους", μας ανέφερε ο δήμαρχος.

Ο δήμος Παλαιού Φαλήρου έχει μια ακόμα κίνηση στην "φαρέτρα" του και αν δεν λυθεί σύντομα το ζήτημα θα αναγκαστεί να την κάνει.

Το θέμα είναι πολύ σοβαρό καθώς υπάρχει θέμα υγιεινής για τους γύρω κατοίκους αλλά και για τους ίδιους τους Ρομά όταν ζουν υπό τέτοιες συνθήκες δίπλα ακριβώς σε κατοικημένη περιοχή.

Επίσης υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να παρασυρθούν από ορμητικά νερά όταν υπάρχει έντονη βροχή

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο παρελθόν λίγα μέτρα πιο κάτω συνεργείο του ΔΕΔΗΕ είχε ανακαλύψει ρευματοκλοπή με εναέριο καλώδιο χωρίς ωστόσο να γνωρίζουμε ποιον ακριβώς τροφοδοτούσε παράνομα με ηλεκτρικό ρεύμα.

Δείτε το αποκλειστικό βίντεο που είχαμε δημοσιεύσει για την ρευματοκλοπή τον Ιούνιο του 2017:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου