Kάντε μας LIKE στο Facebok για να ενημερώνεστε αυτόματα

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020

Η άγνωστη ιστορία πίσω από την γιγάντια σημαία που στολίζει το Π.Φάληρο (ΦΩΤΟ)

 


Μια τεράστια ελληνική σημαία τύλιξε το Πολιτιστικό κέντρο Παλαιού Φαλήρου.



Δείτε τι έγραψε σε ανάρτηση του ο δημάρχος, Γιάννης Φωστηρόπουλος:

Το ιστορικό διατηρητέο κτίριο του Φλοίσβου, τοπόσημο του Παλαιού Φαλήρου, εν όψει της Εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου, σκεπασμένο με τη σημαία του Γαλανόλευκου Φάρου, που συνοδεύει την Εθνική μας στα πέρατα του κόσμου!
Ας μας θυμίζει τους αγώνες του Έθνους μας, αλλά συνάμα και το δικό μας χρέος να αγωνιζόμαστε αδιάκοπα κατά του φασισμού, του ναζισμού και κάθε μορφής ολοκληρωτισμού!



H άγνωστη ιστορία πίσω από την γιγάντια ελληνική σημαία


To palaiofaliron.gr επικοινώνησε με τον δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου για να μάθουμε όλη την ιστορία και τις λεπτομέρειες για την συγκεκριμένη ελληνική σημαία και μας είπε τα εξής:  

Γιάννης Φωστηρόπουλος: "Οι διαστάσεις της είναι 25 επί 13. Είναι δική μου η έμπνευση καθώς είμαι από τα πρώτα μέλη του γαλανόλευκου φάρου, του συλλόγου φιλάθλων της εθνικής Ελλάδος ποδοσφαίρου με έδρα τα Χανιά και η σημαία ανήκει στο σύλλογο. Έχει ταξιδέψει σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου όπου έχει αγωνιστεί η εθνική μετά το 2004. 

Αν όλα πάνε καλά το Μάρτιο του 2021 η σημαία θα τυλίξει πάλι το πολιτιστικό κέντρο Φλοισβος καθώς στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων θα εκθέσουμε για 15 ημέρες τα σπουδαιότερα συλλεκτικά κομάτια του μουσειου της εθνικής που βρίσκεται στα Χανιά."


Πολλοί συνδημότες μας έχουν ήδη εκφραστεί με τα καλύτερα λόγια για αυτή την κίνηση από τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου και η αλήθεια είναι ότι μας ενθουσίασε και εμάς από την πρώτη κιόλας ματιά. Θα προτιμούσαμε βέβαια να γίνει και η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου όμως αυτό δεν είναι στο χέρι κανενός δημάρχου μετά την απόφαση που έλαβε η κυβέρνηση λόγω κορωνοϊού.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου