Kάντε μας LIKE στο Facebok για να ενημερώνεστε αυτόματα

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019

Από το 2014 "προειδοποιήσαμε" για την εγκληματικότητα στο Π.Φάληρο-Λίγοι έδωσαν σημασία!

Είχαμε προειδοποιήσει εγκαίρως τους δημότες του Παλαιού Φαλήρου για την εγκληματικότητα και την έκταση που θα έπαιρνε και στον δήμο μας τα επόμενα χρόνια,κάποιοι λίγοι άκουσαν..οι υπόλοιποι πέφτουν τώρα από τα σύννεφα!


γράφει ο Θάνος Κόκκαλης

Ιδιαίτερα ανασφαλείς αισθάνονται τελευταία πολλοί κάτοικοι του Παλαιού Φαλήρου μετά και τα πρόσφατα κρούσματα εγκληματικότητας καθώς το ένα διαδέχεται το άλλο ενώ παράλληλα πολλά περιστατικά δεν γίνονται καθόλου γνωστά στο ευρύτερο κοινό και στους δημότες.

Όλα αυτά βέβαια δεν είναι καθόλου τυχαία,είναι συνεπακόλουθα της βαθιάς οικονομικής κρίσης αλλά και της παράνομης μετανάστευσης,όσο αυξάνονται οι παράνομοι μετανάστες τόσο αυξάνεται η εγκληματικότητα,χωρίς αυτό να σημαίνει ότι για το μέγεθος του προβλήματος ευθύνεται αποκλειστικά και μόνο αυτή η παράμετρος,χωρίς να σημαίνει ότι σε πολλές εγκληματικές ενέργειες δεν μετέχουν και Έλληνες!

Δεν θα μπορούσε λοιπόν,καθώς η εγκληματικότητα απλώνει τα δίχτυα της σε όλη την Ελλάδα,να μην πλήξει και το Παλαιό Φάληρο.Προσωπικά ενημέρωσα εγκαίρως από το 2014 τους δημότες του δήμου μας,όταν κατέβηκα για 1η φορά ως υποψήφιος με τον συνδυασμό του Διονύση Χατζηδάκη και με τίμησαν κάτι λιγότερο από 500 συνδημότες μας χωρίς όμως να καταφέρω να εκλεγώ.
                                                 
                                                 
          (Κάντε ΚΛΙΚ για μεγέθυνση της φώτο)


Τότε,προεκλογικά στο ενημερωτικό μου φυλλάδιο ανέφερα τα σημαντικότερα προβλήματα που θεωρώ ότι πρέπει να γίνουν άξια προσοχής,την ανεργία και την εγκληματικότητα,ειδικά για το τελευταίο υπογράμμισα ως μια λύση,το Πρόγραμμα Προστασίας και Ασφάλειας Γειτονιάς το οποίο εφαρμόζεται σχεδόν παντού στο εξωτερικό αλλά στην Ελλάδα το βρίσκουμε αδιάφορο.

Από την 1η κιόλας μέρα εφαρμογής του Προγράμματος,η εγκληματικότητα μειώθηκε στις περιοχές όπου εφαρμόστηκε κατά 30%! Μιλάμε πάντα για την "ελαφριά εγκληματικότητα" η οποία όμως συχνά συνδέεται άμεσα με την βαρύτερη.

Το Τμήμα και η Ασφάλεια Παλαιού Φαλήρου κάνουν ό,τι μπορούν και σύμφωνα με τα μέσα και τους άνδρες που διαθέτουν, το έργο τους κρίνεται επιτυχές,Αλήθεια όμως γνωρίζετε πόσοι αστυνομικοί δρουν πραγματικά στον δρόμο από αυτούς που αναλογούν στο Τμήμα μας,αν αφαιρέσουμε τους άνδρες που δεσμεύονται για την φύλαξη VIP προσώπων (βουλευτές,κ.α) στο Παλαιό Φάληρο;;; Kαλύτερα μην πούμε περισσότερα για αυτό και όποιος κατάλαβε κατάλαβε!

Σε όλα αυτά πολλοί φίλοι συνδημότες μας,γύρισαν την πλάτη,όταν ακόμα ήταν νωρίς και κάποιοι εξακολουθούν να σφυρίζουν αδιάφορα ή να πέφτουν από τα σύννεφα κάνοντας ότι δεν γνώριζαν.

Τέλος θα πρέπει να αναφέρουμε ότι το νομοθετικό πλαίσιο λειτουργεί ακόμα ως σαν να ζούμε στις εποχές που όλοι άφηναν πόρτες και παράθυρα ανοιχτά και κοιμόνταν ήσυχοι ενώ υπάρχουν και οι νόμοι που οδηγούν κάθε λογής εγκληματία και απατεώνα να κυκλοφορεί και πάλι ελεύθερος χωρίς να αισθάνεται τον κίνδυνο του να βρεθεί για πολύ καιρό πίσω από τα κάγκελα της φυλακής!

Προσωπικά μαζί με την ομάδα των συντακτών αλλά και την στήριξη αναγνωστών και φίλων,θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε για τα όσα συμβαίνουν στον δήμο μας και ειδικά για θέματα εγκληματικότητας ας ελπίσουμε μόνο όταν έρχεται η ώρα της κρίσης να πράττουν και οι Παλαιο-Φαληριώτες σωστά το καθήκον τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου