Kάντε μας LIKE στο Facebok για να ενημερώνεστε αυτόματα

Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

Τελείωσαν και τον τουρισμό

Kάθε χρόνο και πολύ χειρότερα είναι η πραγματική κατάσταση στην ελληνική κοινωνία και στην οικονομία και όχι αυτή που προπαγανδίζουν τα κανάλια της κυβερνητικής χούντας. Το καλοκαιράκι μοιάζει να είναι ό,τι καλό μας απέμεινε αλλά ακόμα κι αυτό χωρίς ευρώ στην τσέπη παραπέμπει περισσότερο σε κόλαση. Ο τουρισμός, η βαριά βιομηχανία της χώρας είναι και για φέτος η καραμέλα των κεντρικών δελτίων που παπαγαλίζουν τα δήθεν ρεκόρ από τις αφίξεις τουριστών. Για γέλια και για κλάματα είναι οι ατάκες για το πόσο επιτυχημένη είναι υποτίθεται και η φετινή τουριστική περίοδος.
 Ο τουρισμός στην Ελλάδα έχει πεθάνει και το μόνο που απέμεινε είναι νούμερα χωρίς ουσία που παρουσιάζονται τηλεοπτικά και ξεγελούν τον κοσμάκη. O εγχώριος τουρισμός, ο κύριος αιμοδότης της τουριστικής σεζόν έχει τελειώσει προ πολλού και ό,τι απέμεινε περιορίζεται στις πλαζ της Αττικής, σε φιλοξενία στα φιλικά εξοχικά ή στο σπίτι στο χωριό που χαρατσώνεται αγρίως και άφησαν οι γονείς στα παιδιά ,για να βρουν κάτι... 

Οι ξένοι τουρίστες στην πλειοψηφία τους χαλούν πενταροδεκάρες ενώ μέσω ξένων τουριστικών γραφείων καταφέρνουν να την βγάζουν τσάμπα, τρώνε, πίνουν και ..κολυμπούν με πακέτα σε εξευτελιστικές τιμές. Πολλές ξενοδοχειακές μονάδες για να ισορροπήσουν το κέρδος τους έχουν στην δούλεψη τους λαθρομετανάστες και αδήλωτους οι οποίοι βολεύονται με μεροκάματα του τρόμου τα οποία είναι μια περιουσία όταν τα στέλνουν χωρίς κανένα έλεγχο στο Πακιστάν, στην Ινδία,στην Αφρική κ.α .

Την ίδια ώρα η ανεργία που κάποτε έπαιρνε παράταση το καλοκαίρι, τσουρουφλίζει τους Έλληνες όπως οι καύσωνες που όμως ακόμα και αυτοί δεν κρατούν πάνω από βδομάδα. Δεν φτάνει μόνο αυτό, στα περισσότερα ξενοδοχεία σερβίρονται εισαγόμενα προϊόντα ενώ χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα των τουρκικών αναψυκτικών που διαφημίστηκαν στον διαγωνισμό Μιςς Θράκη! 

Πέρυσι τέτοια εποχή στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας και το πιο τουριστικό σημείο 4μελής οικογένεια Σκανδιναβών τουριστών έκανε στάση σε περίπτερο για να αγοράσουν αναψυκτικά. Η μικρή της οικογένειας άρπαξε την κρύα πορτοκαλάδα χωρίς να ενδιαφερθεί για την τιμή, 0,80 έγραφε η πινακίδα και όμως στους γονείς φάνηκε ακριβή. Την επέστρεψαν και συνέχισαν την πορεία τους δίχως να αγοράσουν ούτε νερό, φέτος το περίπτερο έκλεισε όπως και δεκάδες στην παραλιακή ζώνη του Πειραιά!

 Άλλο παράδειγμα, γερμανοί τουρίστες άφησαν για λίγο το κρουαζιερόπλοιο και περπάτησαν στα μαγαζιά, μια ολόκληρη ώρα παίδεψαν τον καταστηματάρχη για ένα χρυσό αναμνηστικό με τιμή εξευτελιστική για τα αντίστοιχα δεδομένα της Γερμανίας. Μέχρι την ζυγαριά παρίστανε με το χέρι της η αυστηρή Γερμανίδα, οι «πελάτες» έφυγαν χωρίς να αφήσουν ούτε ένα ευρώ ενώ ψέλλιζαν κάτι για Τουρκία που ήταν και ο επόμενος σταθμός της κρουαζιέρας. Η επιτυχία στον τουρισμό είναι ένα τεράστιο ψέμα, οι τουρίστες στην πλειοψηφία τους είναι με άδεια πορτοφόλα και τρύπια παντούφλα με ή χωρίς κάλτσα. Η εντολοδόχος κυβέρνηση έχει αποτύχει παντού και ο τουρισμός δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου