Kάντε μας LIKE στο Facebok για να ενημερώνεστε αυτόματα

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019

Το προφίλ των ξένων που ψάχνουν σπίτι στο Π.Φάληρο και στα Ν.Προάστια (ΦΩΤΟ)

Η «χρυσή βίζα», οι τιµές των ακινήτων που παραµένουν χαµηλές στην Ελλάδα, σε σχέση µε τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και η ελκυστικότητα της χώρας µας ως προορισµού κατοικίας, διατηρούν σε υψηλά επίπεδα όχι µόνο το ενδιαφέρον αλλά και τις αγοραπωλησίες από ξένους.

Οι επενδύσεις από αλλοδαπούς αποτελούν την κινητήρια δύναµη της εγχώριας αγοράς κατοικίας, όπου οι τιµές αυξήθηκαν, κατά το πρώτο τρίµηνο της φετινής χρονιάς, σε ποσοστό 4%, σύµφωνα µε τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος.




Στην Αττική µεγάλος αριθµός εθνικοτήτων απαρτίζουν το «µωσαϊκό» των ξένων επενδυτών, µε τους Κινέζους να αντιπροσωπεύουν τη µερίδα του λέοντος όσον αφορά τον αριθµό αδειών διαµονής -ανέρχονται σε 2.760- που έχουν λάβει µέσω του προγράµµατος για τη χορήγηση αδειών διαµονής για επενδύσεις αξίας τουλάχιστον 250.000 ευρώ.

Με στόχο τη διαµονή, οι περιοχές που επιλέγουν βρίσκονται στην Αθηναϊκή Ριβιέρα (Παλαιό Φάληρο, Ν. Σµύρνη, Γλυφάδα, Βούλα και Αλιµο), αλλά και κοντά στο διεθνές αεροδρόµιο Αθηνών. Ταυτόχρονα, τα κινεζικά κεφάλαια τοποθετούνται, για επενδυτικούς σκοπούς, σε ιδιοκτησίες που πωλούνται µέχρι 700 ευρώ ανά τετραγωνικό µέτρο και χρήζουν ανακαίνισης µε στόχο τόσο τη βραχυχρόνια µίσθωση όσο και τη µεταπώληση σε οµοεθνείς τους.

capture.jpg


Ισχυρό «παρών» δίνουν και οι Ισραηλινοί, που επιλέγουν, ως επί το πλείστον, ακίνητα στο κέντρο της Αθήνας και στις συνοικίες αυτού (Παγκράτι, Κυψέλη, Ν. Κόσµο κ.λπ.), επιδιώκοντας να εξασφαλίσουν υπεραξίες, µέσω της ανακαίνισης και της βραχυπρόθεσµης µίσθωσής τους. ∆εν απουσιάζουν οι περιπτώσεις της απόκτησης κτιρίων µε στόχο τη µετασκευή τους σε boutique hotels ή ακόµη και φοιτητικές κατοικίες.

Τα ισραηλινά κεφάλαια επιλέγουν και τον Πειραιά, ο οποίος προσελκύει ισχυρή ζήτηση λόγω και της ανάπτυξης που γνωρίζει το λιµάνι του Πειραιά. Από τη λίστα των ξένων επενδυτών δεν λείπουν οι Τούρκοι επιχειρηµατίες, οι οποίοι διαχρονικά επιλέγουν τα νότια προάστια, επιθυµώντας να βρίσκονται κοντά στη θάλασσα.


πηγή:ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου