Kάντε μας LIKE στο Facebok για να ενημερώνεστε αυτόματα

Τρίτη 16 Μαρτίου 2021

Τρόμος σε πολυκατοικία του Παλαιού Φαλήρου - Οι ένοικοι έζησαν εφιαλτικές στιγμές


Σε καθεστώς τρόμου ζούσαν επί ενάμιση χρόνο οι ένοικοι μιας πολυκατοικίας στο Παλαιό Φάληρο, εξαιτίας ενός βαριά ψυχικά άρρωστου ατόμου, που κάθε τρεις και λίγο έκαιγε αναπτήρες ή έβαζε φωτιές μέσα στο διαμέρισμά του, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τόσο τις ζωές των γειτόνων του όσο και τη δική του!


Σύμφωνα με τους ενοίκους της πολυκατοικίας, όσο ο 50χρονος ζούσε μαζί με τον πατέρα του ήταν κάπως απόμακρος, αλλά δεν προκαλούσε προβλήματα. Όταν, όμως, πέθανε και ο τελευταίος άνθρωπος που κατάφερνε να ημερεύει τους «δαίμονές» του, άρχισε να παρουσιάζει αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά και να γίνεται επικίνδυνος.

Η ψυχική αστάθειά του άρχισε να διαφαίνεται όταν ξεκίνησε να πετάει τα σκουπίδια του από τον δεύτερο όροφο στην αυλή. Αν και η συμπεριφορά του αυτή ενοχλούσε τους γείτονές του, στην αρχή δεν έδειξαν να ανησυχούν ιδιαίτερα. Όμως, τους έζωσαν τα φίδια όταν από το διαμέρισμα του 50χρονου άρχισε να αναδίνεται έντονη δυσοσμία και αποφάσισαν να μπουν μέσα για να διαπιστώσουν τι συμβαίνει.

Αυτό που αντίκρισαν τους «χτύπησε» σαν κεραυνός, καθώς το μέρος θύμιζε περισσότερο τρώγλη παρά κανονικό σπίτι. Σε όλους τους χώρους υπήρχαν διάσπαρτες στοίβες από φθαρμένα άπλυτα ρούχα, το ψυγείο είχε μέσα σάπια τρόφιμα, ενώ παντού στην κουζίνα υπήρχαν ακαθαρσίες από… περιστέρια, που έμπαιναν από τα ανοιχτά παράθυρα και πετούσαν ελεύθερα μέσα στο διαμέρισμα! Ύστερα από αυτό, οι ένοικοι της πολυκατοικίας κάλεσαν το Υγειονομικό, κλιμάκιο του οποίου επιθεώρησε τους χώρους, κάνοντας τις σχετικές συστάσεις.

Οι ένοικοι της πολυκατοικίας πίστεψαν προς στιγμήν ότι τα προβλήματά τους είχαν τελειώσει, όμως ο γείτονάς τους φρόντισε να τους διαψεύσει, αφού, εκτός των άλλων, κάποια στιγμή άρχισε να καίει πλαστικούς αναπτήρες και να… βάφει με αυτούς τους τοίχους του σπιτιού του! Μάλιστα, όπως διαπίστωσε έντρομος ένας από τους ενοίκους, από καθαρή τύχη δεν έγινε παρανάλωμα του πυρός ολόκληρη η πολυκατοικία, όταν μια μέρα ο 50χρονος έβαλε φωτιά σε ένα ράντσο μέσα στο διαμέρισμα!

Το ίδιο διάστημα, κυκλοφορούσε γυμνός στους διαδρόμους, αδιαφορώντας αν τον δουν μικρά παιδιά. Το χειρότερο όλων, όμως, ήταν ότι κάθε φορά που έπεφτε η νύχτα σε όλη την πολυκατοικία πλανιόταν μια έντονη μυρωδιά καμένου πλαστικού, προκαλώντας εφιάλτες στις οικογένειες που ζουν σε αυτήν! Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, οι ένοικοι συμφώνησαν ότι έπρεπε να ληφθούν δραστικά μέτρα για να αποφευχθεί μια πιθανή τραγωδία.

Έτσι, ξεκίνησαν διαδικασίες για να παρέμβει εισαγγελέας και να διαταχθεί η μεταφορά του 50χρονου σε κλινική, όπου θα μπορούσε να λαμβάνει την απαραίτητη φαρμακευτική αγωγή. Πράγματι, εισήχθη στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής, στο Δαφνί, όπου, ύστερα από σχεδόν έναν μήνα νοσηλείας, διαγνώστηκε ότι έπασχε από βαριά ψυχική πάθηση. Ωστόσο, επιστρέφοντας στο σπίτι του μετά τη νοσηλεία του, συνέχισε τις ίδιες επικίνδυνες «συνήθειες», ενώ αρνούνταν να πάρει τα φάρμακά του. Το αποτέλεσμα ήταν γνωστοί και γείτονες να απευθυνθούν εκ νέου στον εισαγγελέα.

Ο δικαστικός λειτουργός αποφάσισε ότι ο άμοιρος άνδρας ήταν επικίνδυνος τόσο για τον εαυτό του όσο και για τους υπολοίπους και διέταξε για άλλη μία φορά τη μεταφορά του σε κλινική. Ωστόσο, στη θέα των αστυνομικών που έφτασαν στην πολυκατοικία, ο 50χρονος «ταμπουρώθηκε» στο διαμέρισμά του και αρνιόταν επί μέρες να βγει. Με αμέριστη υπομονή και κίνδυνο για τους ίδιους, γείτονες και οικογενειακοί φίλοι κατάφεραν να τον προσεγγίσουν και, τελικά, τον έπεισαν να συνεργαστεί και να μεταφερθεί εκ νέου για νοσηλεία, δρομολογώντας παράλληλα τη θέση του υπό δικαστική συμπαράσταση.

«Επρόκειτο για έναν άνθρωπο που υπέφερε από σοβαρά ψυχικά προβλήματα. Η κατ’ οίκον διαμονή του έθετε σε κίνδυνο τόσο τον ίδιο όσο και τρίτους. Το συγκινητικό ενδιαφέρον και η ανθρωπιά με την οποία αντιμετώπισαν το πρόβλημα γείτονες, γιατροί και δικαστικοί λειτουργοί απέτρεψαν μια επικείμενη τραγωδία» δήλωσε στην «Espresso» ο δικηγόρος κάποιων εκ των ενοίκων της πολυκατοικίας, Αριστείδης Καραμπασιάδης.


πηγή: espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου