Kάντε μας LIKE στο Facebok για να ενημερώνεστε αυτόματα

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021

Κακοκαιρία: Kλήσεις για παροχή βοήθειας στο Π.Φάληρο


Προβλήματα προκάλεσε στην Αττική η ισχυρή βροχόπτωση, που εκδηλώθηκε σε πολλές περιοχές του Λεκανοπεδίου, αργά το βράδυ της Τρίτης.

Στελέχη της Πυροσβεστικής κλήθηκαν να παρέμβουν σε πολλές περιπτώσεις για απεγκλωβισμούς πολιτών και για άντληση υδάτων από σπίτια και καταστήματα, ενώ διακόπηκε η κυκλοφορία σε κεντρικούς οδικούς άξονες.


Πυροσβεστική: δεκάδες κλήσεις για παροχή βοήθειας στην Αττική

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, «μετά την εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων στην Περιφέρεια Αττικής από τις 22:00 της Τρίτης έως τα μεσάνυχτα, το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έλαβε 83 κλήσεις, ως κάτωθι:

Στην περιοχή του Μοσχάτου – Ταύρου 46 κλήσεις:
35 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και
11 κλήσεις για μεταφορές ατόμων σε ασφαλή σημεία

Στην περιοχή της Καλλιθέας 32 κλήσεις:
26 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και
6 κλήσεις για μεταφορές ατόμων σε ασφαλή σημεία

Στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου
1 κλήση για άντληση υδάτων και
1 κλήση για μεταφορά ατόμου σε ασφαλή σημείο.

Στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Ρέντη
1 κλήση για άντληση υδάτων και
2 κλήσεις για μεταφορές ατόμων σε ασφαλή σημεία.

Παραμένει σε εφαρμογή το επιχειρησιακό σχέδιο για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρών, καθώς και των συνοδών τους φαινομένων, ενώ οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες των περιοχών που αναμένεται να εξελιχθούν τα φαινόμενα παραμένουν σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας και περαιτέρω κλιμάκωσης, εφ’ όσον απαιτηθεί, με διασπορά του προσωπικού και των οχημάτων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα τυχόν προβλήματα.

Παρακαλούμε τους συμπολίτες μας, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση εκδήλωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών».

Διακοπή κυκλοφορίας

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Τροχαία, λίγο μετά τις 23:00 της Τρίτης, διακόπηκε λόγω της έντονης βροχόπτωσης, η κυκλοφορία των οχημάτων στην Λεωφόρο Ποσειδώνος.

Η διακοπή κυκλοφορίας έγινε από τους αστυνομικούς στο ύψος του Δέλτα Φαλήρου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς την Λεωφόρο Συγγρού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου