Kάντε μας LIKE στο Facebok για να ενημερώνεστε αυτόματα

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2022

ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ! Καύσωνας διαρκείας για 7 ημέρες με 40άρια


Ο υδράργυρος δεν θα «πέφτει» κάτω από 37 βαθμούς - Η διάρκεια του καύσωνα θα κουράσει, λένε οι μετεωρολόγοι

Έως και σήμερα Πέμπτη θα συνεχιστούν οι θυελλώδεις βοριάδες που πνέουν και αμέσως μετά η χώρα μπαίνει σε τροχιά καύσωνα.

Σύμφωνα με την τελευταία πρόγνωση του μετεωρολόγου της ΕΡΤ, Παναγιώτη Γιαννόπουλου, όταν θα αρχίσουν να εξασθενούν, θα ξεκινήσει να ανεβαίνει η θερμοκρασία.

Οι σχετικά ψυχρές αέριες μάζες που είχαν επικρατήσει πάνω από τα ανατολικά τμήματα της Ευρώπης, δίνουν σταδιακά τη θέση τους σε θερμότερες, των οποίων μάλιστα η θερμοκρασία θα είναι έως και 10 περίπου βαθμούς πάνω από την μέση κλιματική τιμή της εποχής.

Αποτέλεσμα θα είναι η άνοδος της θερμοκρασίας σε τιμές πάνω από τις συνήθεις για την εποχή. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / η άνοδος της θερμοκρασίας ξεκινάει από σήμερα, Πέμπτη 21/07 ενώ οι υψηλές θερμοκρασίες αναμένεται να διατηρηθούν για μεγάλο διάστημα. 

Αν και η εκτίμηση της διάρκειας της θερμής περιόδου εμπεριέχει σημαντική αβεβαιότητα, τα έως τώρα διαθέσιμα δεδομένα υποδεικνύουν ότι η θερμή περίοδος αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστο έως το τέλος του μήνα. Να υπενθυμίσουμε ότι η αρχική πρόβλεψη για τον καύσωνα που πλησιάζει ήταν ότι θα διαρκέσει για περίπου 4 ημέρες και δεν θα έχει μεγάλη ένταση όπως αυτός που "έλιωσε" άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

Ας ελπίσουμε τελικά ο καύσωνας να είναι ήπιος και χωρίς να δημιουργήσει πολλά προβλήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου