Kάντε μας LIKE στο Facebok για να ενημερώνεστε αυτόματα

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2023

Επίσκεψη Μητσοτάκη στο Παλαιό Φάληρο (ΦΩΤΟ)



Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το πρωί το «Σπίτι του Παιδιού» στο Παλαιό Φάληρο, τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο που διαθέτει για πρώτη φορά η Ελλάδα, όπου διεξάγεται η κατάθεση ανηλίκων που έχουν πέσει θύματα σοβαρών εγκλημάτων.

Ο Πρωθυπουργός ξεναγήθηκε από την ψυχολόγο της δομής Σωτηρία Νίκα στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους και ενημερώθηκε από το προσωπικό για τις διαδικασίες και τα πρωτόκολλα που τηρούνται ώστε να αξιολογηθεί η ψυχική κατάσταση κάθε παιδιού, να αισθανθεί ότι βρίσκεται σε ασφαλές και φιλικό περιβάλλον και, σε συνεργασία με τις ανακριτικές και αστυνομικές αρχές, να ακολουθήσει η προσεκτική εξέτασή κάθε ανηλίκου από ειδικά εκπαιδευμένο ψυχολόγο, με βάση διεθνή πρότυπα.



Κατ’ αυτόν τον τρόπο αποφεύγεται η δευτερογενής θυματοποίηση του τραυματισμένου παιδιού και ελαχιστοποιείται η πιθανότητα να χρειαστούν περαιτέρω συνεντεύξεις. Στο παρελθόν αυτές οι καταθέσεις δίνονταν σε Αστυνομικά Τμήματα.

«Είναι πολύ σπουδαίο αυτό που κάνετε. Ήθελα πολύ να έρθω να δω τον χώρο γιατί έχω δει πόση πρόοδο έχουμε κάνει, ειδικά στα ζητήματα της παιδικής Δικαιοσύνης. Πώς μπορεί ένα παιδί να έρχεται σε έναν τέτοιο χώρο, φιλικό που δεν παραπέμπει σε τίποτα σε Αστυνομικό Τμήμα ή σε άλλη δομή», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συζήτηση που είχε με τους ψυχολόγους και τους κοινωνικούς λειτουργούς της ειδικής δομής.

Κατά την παρουσίαση του έργου του «Σπιτιού του Παιδιού» τονίστηκε ότι πλέον καταγγέλλονται περισσότερες περιπτώσεις κακοποίησης, με τον Πρωθυπουργό να σημειώνει ότι «αυτό από μόνο του είναι πολύ σημαντικό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου