Kάντε μας LIKE στο Facebok για να ενημερώνεστε αυτόματα

Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017

Γέμισε με νεκρά ψάρια το Ρέμα Πικροδάφνης! [ΕΙΚΟΝΕΣ]

Εκατοντάδες ψόφια ψάρια επιπλέουν στο ρέμα της Πικροδάφνης στο Παλαιό Φάληρο προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους.


Το ρέμα εκβάλλει στο Σαρωνικό, σε ένα μικρό δέλτα στην ακτή Εδέμ στα σύνορα του Παλαιού Φαλήρου με τον Άλιμο.

Όπως είναι λογικό στο σημείο της εκβολής πολλά ψάρια (συνήθως κέφαλοι) από τη θάλασσα μπαίνουν στο ρέμα καθώς βρίσκουν τροφή. Ωστόσο της τελευταίες ημέρες εξαιτίας της ρύπανσης από την πετρελαιοκηλίδα τα ψάρια δεν επέστρεψαν στη θάλασσα και εγκλωβίστηκαν στο ρέμα.

Εκεί όμως τα «χτύπησε» άλλη μόλυνση από τον αγωγό λυμάτων που έσπασε και πέφτει μέσα στο ρέμα. Το αποτέλεσμα ήταν τα ψάρια να πεθάνουν και να επιπλέουν νεκρά στην επιφάνεια του νερού του ρέματος.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εκσκαφέας και μπουλντόζα μπήκαν στο Ρέμα Πικροδάφνης [ΦΩΤΟ]

Υπενθυμίζεται πως το ρέμα της Πικροδάφνης είναι το τελευταίο της νότιας Αττικής που διατηρείται σε φυσική μορφή και πηγάζει από τη δυτική πλευρά του Υμηττού, καταλήγοντας στη θάλασσα, στα σύνορα Παλαιού Φαλήρου και Καλαμακίου.



Εχει μήκος περίπου 9,3 χιλιόμετρα και είναι το τρίτο μακρύτερο ποτάμι του λεκανοπεδίου Αττικής μετά τον Κηφισό και τον Ιλισό. Πηγάζει στις δυτικές πλαγιές του Υμηττού, στο Βύρωνα, και στην συνέχεια κατηφορίζει διασχίζοντας την Ηλιούπολη.

Στην Ηλιούπολη οι όχθες του ποταμού έχουν διατηρηθεί, σχηματίζοντας ένα πάρκο, με το ποτάμι να ρέει σε πέτρινη κοίτη.

Στη συνέχεια το ρέμα εισέρχεται στον Άγιο Δημήτριο, όπου είναι πιο εγκαταλελειμμένο και ρέει ανάμεσα σε πολυκατοικίες και άλλα κτίρια, ενώ τμήμα της όχθης έχει μπαζωθεί. Στη συνέχεια το ρέμα σχηματίζει το σύνορο ανάμεσα σε Παλαιό Φάληρο και Άλιμο.

Το ρέμα εκβάλλει στο Σαρωνικό, σε ένα μικρό δέλτα στην ακτή Εδέμ στα σύνορα του Παλαιού Φαλήρου με τον Άλιμο, πλησίον της μαρίνας Αλίμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου