Kάντε μας LIKE στο Facebok για να ενημερώνεστε αυτόματα

Κυριακή 18 Απριλίου 2021

Τι είναι οι καφέ κάδοι που εμφανίστηκαν στο Παλαιό Φάληρο (ΦΩΤΟ)






Ξεκινά η αποκομμιδή των απορριμμάτων στο Παλαιό Φάληρο με την λειτουργία των καφέ κάδων. Μία λειτουργία που προστατεύει το περιβάλλον και επιφέρει εξοικονόμηση πόρων στο Δήμο αφού δεν θα είναι αναγκασμένος να πληρώνει τέλη για την ταφή τους στη χωματερή.
Τα οργανικά απόβλητα θα μεταφέρονται σε ειδική διαδημοτική μονάδα επεξεργασίας όπου θα μετατρέπονται σε λίπασμα ή κομπόστ.

Το πρόγραμμα περισυλλογής αποκλειστικά των βιοαποβλήτων ξεκίνησε αρχικά με την ενημέρωση όλων εκείνων των μονάδων που παράγουν μεγάλους όγκους και στη συνέχεια ο δήμος ανέπτυξε ένα δίκτυο διαλογής και συλλογής στην πηγή.


 

Στο πρώτο αυτό δίκτυο καφέ κάδους χρησιμοποιούν τα super markets, καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, οπωροπολεία, ξενοδοχεία και λαϊκές αγορές.

Οι καφέ κάδοι που έχουν ήδη τοποθετηθεί, αδειάζονται και πλένονται επί τόπου από το ειδικό καφέ απορριμματοφόρο του Δήμου.

"Η δράση θα συνεχιστεί και στα νοικοκυριά του Παλαιού Φαλήρου, αφού πρώτα υπάρξει εξατομικευμένη ενημέρωση σε κάθε "ανάδοχο" καφέ κάδου, ώστε να εξασφαλιστεί η ορθή χρήση και η επιτυχία του εγχειρήματος".

"Στόχος μας είναι να μετατρέψουμε το Παλαιό Φάληρο σε πράσινη πόλη, διαχειριζόμενοι υπεύθυνα τα απορρίμματά μας.Το αξίζουμε οι ίδιοι, το χρωστάμε στα παιδία μας" δήλωσε ο δήμαρχος Γιάννης Φωστηρόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου