Kάντε μας LIKE στο Facebok για να ενημερώνεστε αυτόματα

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022

Ο Περιφερειάρχης Πατούλης στον δήμο Π.Φαλήρου - Τα νέα έργα που έρχονται




Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης παρουσίασε στο Δημαρχείο Παλαιού Φαλήρου, όπου παρευρέθηκε για σχετική συνέντευξη τύπου, τα εμβληματικά έργα που εκτελούνται στην Περιφέρεια Αττικής με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Αττική 2014-2020 και τα οποία έχουν ενταχθεί στην επικοινωνιακή εκστρατεία "EU In My Region”, (" Η Ευρώπη στην περιοχή μου "). Στόχος της δράσης είναι οι πολίτες της Αττικής να ενημερωθούν για τα έργα που χρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Αττική.

Η συνέντευξη τύπου πραγματοποιήθηκε παρουσία της Προέδρου του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας "Πάνος Μυλωνάς", Β. Δανέλλη Μυλωνά, Αντιπεριφερειαρχών, Εντεταλμένων Περιφερειακών Συμβούλων, Αντιδημάρχων και εκπροσώπων φορέων. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο ίδιος, "η Αττική αλλάζει, κερδίζει το στοίχημα της ανάπτυξης με συστηματική δουλειά και με την αξιοποίηση χρημάτων του ΕΣΠΑ". Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης καμπάνιας επελέγησαν να προβληθεί η ανέγερση του Κέντρου Υγείας Κερατσινίου, η κατασκευή έξι πεζογεφυρών σε βασικούς οδικούς άξονες της Αττικής, και η προμήθεια του Πυροσβεστικού Σώματος με σύγχρονα οχήματα και εξοπλισμό αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών. Αμέσως μετά τη συνέντευξη ακολούθησε σύντομη ξενάγηση στην πεζογέφυρα Π. Φαλήρου επί της Λ. Ποσειδώνος, έργο που εκτελέστηκε με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής, μέσω του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020.

Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γ. Φωστηρόπουλος ανέφερε σχετικά με την κατασκευή της πεζογέφυρας στην περιοχή: "ένα έργο αποτελεσματικής αξιοποίησης των ευρωπαϊκών πόρων, με σαφές και ευδιάκριτο κοινωνικό και οικονομικό όφελος για την τοπική κοινωνία. Ένα έργο ουσίας και όχι βιτρίνας, το οποίο υλοποιήθηκε με την ενεργό συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η οποία συμμετείχε στην σύλληψή του, στον σχεδιασμό του και στην υλοποίησή του, αξιοποιώντας πόρους, εμπειρίες και γνώσεις".

Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε και στα έργα της επόμενης προγραμματικής περιόδου, υπογραμμίζοντας ότι η Αττική προετοιμάζεται για το νέο ΠΕΠ Αττικής της περιόδου 2021-2027 το οποίο στοχεύει να έχει αυξημένο προϋπολογισμό κατά 54% και να ανέλθει στο 1,6 δις ευρώ. "Τα χρήματα αυτά είναι η ισχυρή βάση που θα μας επιτρέψει τα επόμενα χρόνια να εκτελέσουμε εμβληματικά έργα, όπως το Οικολογικό Φαληρικό Πάρκο, το Παραολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Ραφήνας, η αξιοποίηση του κτιριακού συγκροτήματος του Λυσιατρείου ως χώρου έρευνας και καινοτομίας, η εκτέλεση έργων όπως ο προβλήτας κρουαζιέρας στον Πειραιά για την ανάδειξη του τουρισμού, η εκτέλεση έργων αντιπλημμυρικής προστασίας, η ενίσχυση του δικτύου πρωτοβάθμιας υγείας, η συνέχιση της λειτουργίας των κοινωνικών δομών που στηρίζουν ευάλωτες ομάδες πολιτών".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου