Kάντε μας LIKE στο Facebok για να ενημερώνεστε αυτόματα

Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023

"Χωματερή ο Μπάτης"! Καταγγελία για σκουπιδότοπο στην καρδιά του Π.Φαλήρου (ΦΩΤΟ)


Τι απάντησε ο Δήμαρχος, Γιάννης Φωστηρόπουλος

Σε χωματερή έχει μετατραπεί η παραλία του Μπάτη στο Παλαιό Φάληρο! Δείτε τις εικόνες που δημοσιεύει η Ageliki Mavrodakou Mavroidi στην ομάδα Παλαιό Φάληρο:

“Χωματερή Μπάτης!
Ποιον να ρωτήσω;; Τον δήμαρχο, τους αντιδημάρχους, τους δημοτικούς συμβούλους;;; Ποιος ξέρει να μας απαντήσει για ποιο λόγο η παραλία μας έχει γίνει τόπος εναπόθεσης αποβλήτων;; Που ανήκουν τα εικονιζόμενα παραπήγματα στην παραλία μας;;; Ποιός έχει επιτρέψει την αποθήκευση διαφόρων πραγμάτων (τραπεζοκαθίσματα) σε δημόσιο χώρο; Εκτός της εικόνας, στο σημείο με προσέλκυσε μια δυσάρεστη οσμή η οποία αναδύεται μέχρι τον δρόμο όπου περπατάμε πάνω από την παραλία. Κρίμα πολύ κρίμα τέτοια υποβάθμιση. Κάθε πότε είπατε περνάει συνεργείο καθαρισμού από την παραλία μας;; Τόσες σαβούρες δεν συσσωρεύτηκαν σε μια δυο εβδομάδες….”



Τι απάντησε ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου:



Nα ξεκαθαρίσουμε σε όλους όσους εμφανίζονται ευκαιριακά και κάνουν “οργισμένες” αναρτήσεις ενόψη βουλευτικών και δημοτικών εκλογών οτι το νοιάξιμο της δημοτικής αρχής για τους άστεγους της παραλίας και την καθαριότητα της είναι όλο το χρόνο και με κάθε μέσο, προσπαθώντας να ισορροπήσει την βελτίωση της ζωής αυτών των ανθρώπων με την καλή εικόνα μιας ιστορικής παραθαλάσσιας πόλης. Οι άστεγοι ούτε εξαφανίζονται με μαγικά ραβδάκια ούτε μεταφέρονται χωρίς τη θέληση τους σε δομές.Χωρίς να αναλύσω περισσότερο τη στρατηγική που εφαρμόζει η αντιδημαρχία κοινωνικής πρόνοιας(πληροφορίες μπορείτε να λάβετε από τους συνεργάτες μου Lilian Fanidaki και John Arkoumanis Eleni Papadopoulou ) θα αναφερθώ μόνο στις φωτογραφίες που αναρτήθηκαν για να ενημερώσω ότι, για το συγκεκριμένο άστεγο έχει γίνει επικοινωνία την περασμένη εβδομάδα (για άλλη μια φορά) με την υγειονομική υπηρεσία ώστε να προβούμε κατ’εντολή της εισαγγελίας σε καθαρισμό του χώρου( τρίτη φορά από το Σεπτέμβριο2022). Η άθλια εικόνα επιδεινώθηκε εξαιτίας των σημερινών κλοπών και βανδαλισμών στις παρακείμενες τουαλέτες των χειμερινών κολυμβητών( επιβεβαίωση απο τον πρόεδρο Lakis) από συγκεκριμένη κατηγορία συνανθρώπων μας που “εξειδικεύεται” στις πωλήσεις μετάλλων, τους οποίους τον τελευταίο χρόνο με τη βοήθεια της ΕΛ.ΑΣ προσπαθούμε να μην κατασκηνώνουν σε Ταεκβοντο, Πάρκο Φλοίσβου και πάρκο Αγίας Σκέπης.

Επειδή κάποιοι θα αρχίσουν τα ξενοφοβικά τους θα ενημερώσω οτι ο συγκεκριμένος άστεγος είναι Έλληνας, κινείται στο Παλαιό Φάληρο τουλαχιστον τα τελευταία 30 χρόνια και έχουν γίνει δεκάδες προσπάθειες να μεταφερθεί σε δομή. Επίσης δεκάδες φορές έχει κληθεί το ΕΚΑΒ και εχει μεταφερθεί σε διάφορα νοσοκομεία προκειμένου να του παρασχεθεί νοσοκομειακή περίθαλψη. Τις ανάγκες του σε σίτιση και φάρμακα( όταν μπορούμε να επικοινωνήσουμε μαζί του) τις καλύπτουμε με τη μέθοδο του streetworking και πριν 2 μήνες έχει ενημερωθεί για τη δυνατότητα προσωπικής υγιεινής μέσω της κινητής μονάδας φροντίδας της ΜΚΟ Immortalizing-metamorphosis. Εν κατακλείδι ότι σαβουρα δημιουργήθηκε θα πεταχθεί άμεσα( αν δεν έχει ήδη γίνει από την υπηρεσία καθαριότητος) Dimitris Mitrellos Christos Liberopoulos και όποιος έχει να προτείνει λύσεις για τους περίπου 12 αστέγους που υπάρχουν στο δήμο μας είμαστε στη διάθεσή του( 10 συνανθρωποί μας έχουν ήδη ενταχθεί στο πρόγραμμα Στέγαση και Εργασία για ευάλωτες ομάδες πληθυσμού που έχει ο Δήμος Π.Φαλήρου σε συνεργασία με το δήμο Νέας Σμύρνης)












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου