Kάντε μας LIKE στο Facebok για να ενημερώνεστε αυτόματα

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

Ξετρύπωσαν την σπείρα που ανατίναζε ΑΤΜ στα Νότια Προάστια [ΒΙΝΤΕΟ]

Σε νέες αποκαλύψεις για τη σπείρα που πραγματοποιούσε εκρήξεις σε ΑΤΜ με τη μέθοδο plofkraak (διοχέτευση αερίου) και αφαιρούσε χρήματα, προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία.


Όπως αποκαλύφθηκε η υπόθεση των ανατινάξεων ήταν… οικογενειακή, αφού τη σπείρα αποτελούσαν μεταξύ άλλων η 46χρονη μητέρα, οι δύο γιοι της, 23 και 27 χρονών, και η «νύφη», δηλαδή η κοπέλα του ενός εκ των δύο υιών, η οποία είχε το ρόλο του τσιλιαδόρου κατά τη διάρκεια των εκρήξεων. Ειδικότερα, η αστυνομία προχώρησε σε 8 συλλήψεις, 6 ανδρών και 2 γυναικών.


Η «φαμίλια του plofkraak» είχε πραγματοποιήσει 6 εκρήξεις σε ΑΤΜ, μια ληστεία σε ιδιώτη από τον οποίο πήραν σε ενέδρα στο δρόμο 6.000, δύο κλοπές αυτοκινήτων και μια διάρρηξη σε κατάστημα. Σημειώνεται ακόμη ότι είχαν χτυπήσει ΑΤΜ και εκτός Αττικής (Βάρκιζα και Βάρη) στην Άρτα, στο χωριό των παπούδων τους.

Οι 5 εκ των συλληφθέντων είναι σεσημασμένοι, ενώ οι δύο έχουν φυλακιστεί στο παρελθόν.

Η σπείρα μιλούσε με αναγραμματισμούς ή κωδικοποιημένες λέξεις. «Κοπέλες» έλεγαν τα ΑΤΜ, ενώ με τον όρο «ουρά» εννοούσαν την παρουσία αστυνομικών. Είχαν φορητούς ασυρμάτους, συγχρονισμένους στις συχνότητες της αστυνομίας.


Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ από τις έρευνες των αστυνομικών σε (8) συνολικά χώρους (οικίες και χώρους στάθμευσης οχημάτων) σε Αττική, έχουν κατασχεθεί – μεταξύ άλλων – κασετίνα χρημάτων από ΑΤΜ, τρία οχήματα, φιάλη αερίου με ειδική συνδεσμολογία, το χρηματικό ποσό των 1.595 ευρώ και εγκατεστημένο φυτώριο καλλιέργειας κάνναβης, μέσω της υδροπονικής μεθόδου.

πηγή:thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου