Kάντε μας LIKE στο Facebok για να ενημερώνεστε αυτόματα

Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Αυτό είναι το μεγάλο κόλπο!




              

Kαλό το σόου με
την συνάντηση Τσίπρα και την επαναπρόσληψη των καθαριστριών,αν και πολύ σωστά αποφασίσθηκε η επιστροφή τους.Κάτι βέβαια που θα μπορούσε και ο Σαμαράς να χει πράξει και τίποτα δεν θα στοίχιζε.Το γιατί δεν το κανε,ίσως το κατανοήσετε από τα παρακάτω.

Η παράσταση που έπαιξαν στο Μαξίμου με τις καθαρίστριες, ανοίγει την αυλαία στο δράμα που θα ακολουθήσει και με τα όσα μέτρα σκοπεύει η κυβέρνηση να πάρει όπως φαίνεται μπροστά σε έναν "έντιμο συμβιβασμό".

Δεν έγινε τυχαία και σ αυτή την χρονική περίοδο, η επίσκεψη και επαναπρόσληψη των καθαριστριών,πολύ πιθανόν να σημαίνει ότι η κυβέρνηση θα κάνει μεγάλες υποχωρήσεις και πιθανότατα τις πιο σημαντικές στα εργασιακά-ασφαλιστικό.

Το ότι θα γίνουν υποχωρήσεις,αυτό θεωρείται πλέον γεγονός από κάθε εμπλεκόμενη πλευρά.Ούτως ή άλλως ο ΣΥΡΙΖΑ τουλάχιστον φρόντισε να χει προεκλογικά πολλές και διαφορετικές κόκκινες γραμμές που άλλες ήταν λίγο μπρός και άλλες λίγο πίσω.

Έτσι όποιες και αν καταπατηθούν θα μπορεί να ισχυριστεί ότι κάποιες άλλες αντίστοιχα θα χουν τηρηθεί. Μένει να δούμε βέβαια και στην πράξη πως θα αντιδράσουν οι «γνήσιοι» και τι ακριβώς θα ψηφίσουν για τα μέτρα,αν και την ίδια ώρα βουλευτές της Ν.Δ δηλώνουν ότι θα αναπληρώσουν το όποιο τυχόν κενό και θα υπερψηφίσουν εκείνοι, σε αυτή την περίπτωση θα βγει και το σενάριο συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-Ν.Δ και θα τα χουμε δει όλα πλέον.Υπάρχει βέβαια πάντα και το "χρήσιμο" Ποτάμι,το οποίο μπορεί επίσης να στηρίξει ψηφίζωντας κι έτσι να μας λυθεί και η απορία γιατί οι δανειστές-τοκογλύφοι προσπαθούσαν να επιβάλουν την συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τον Θεοδωράκη.

Από την άλλη δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η διακυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου ήταν κακή,στημένη και υπάκουη στα προστάγματα του Βερολίνου με αποτέλεσμα ακόμα και αν η σημερινή κυβέρνηση παρεκτραπεί από το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης,θα μπορέσει να διατηρήσει μια σημαντική δύναμη για ένα εύλογο χρονικό διάστημα,γιατί πολύ απλά η περιρρέουσα ατμόσφαιρα και η κοινή γνώμη έχουν ξεγράψει τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο ανεπιστρεπτί..

Το τι θα γίνει όμως μετά από αυτό,θα είναι τόσο άσχημο όσο σήμερα δεν φανταζόμαστε.Οι σημερινές ακραίες δυνάμεις θα μοιάζουν με νηπιαγωγείο μπροστά σε αυτές που αύριο θα πάρουν στα χέρια τους την όποια κατάσταση επικρατεί τότε. Θυμίζω μόνο ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ κραύγαζαν,μεταξύ άλλων ότι ο ΕΝΦΙΑ είναι αντισυνταγματικός και παράνομος.Ακόμα και αν συνεχιστεί από τους ίδιους ακόμα και μειωμένος, θα μιλάμε πολύ απλά για έναν αντισυνταγματικό και παράνομο φόρο με έκπτωση..και με τον «υψηλότερο» πολέμιο του να είναι τώρα Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Σχετικά με τα σενάρια που μιλούν για εκλογές,δεν αποκλείεται, ίσως με μια τέτοια επιλογή,επιβεβαιωθεί και το άλλο σενάριο που επίσης κυκλοφορεί,ότι δηλαδή έτσι θα μπορέσει ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνει αυτοδύναμη κυβέρνηση χωρίς τους ΑΝΕΛ,που θα πρέπει κάπου να αντιδράσουν όπως κυλούν τα πράγματα αν δεν θέλουν να εξαφανιστούν σαν να μην υπήρξαν ποτέ.Φυσικά σε μια τέτοια περίπτωση θα πρέπει να μείνουν εκτός και οι «γνήσιοι» που επίσης είναι έτοιμοι να αντιδράσουν και να στυλώσουν ποδάρια.
Το εγχείρημα αυτό αν υλοποιηθεί θα το ονόμαζα κάλλιστα, «πύραυλο».
Ο πύραυλος όταν εκτοξεύεται αποτελείται από πολλά και διαφορετικά κομμάτια, στον προορισμό φτάνει όμως μόνο η καμπίνα που φέρει τους «οδηγούς»,όλα τα υπόλοιπα κομμάτια αποβάλλονται από το σώμα του,βγαίνουν άχρηστα, χάνονται στην άβυσσο και περιφέρονται κατεστραμμένα, αν και επικίνδυνα.Κάπως έτσι πήγαν και οι Αμερικανοί στην Σελήνη..

Όσο για την πετρελαιοκίνηση,θα φορολογηθεί σίγουρα, είτε από την σημερινή κυβέρνηση είτε από την επόμενη, όποια μορφή και αν έχει. το μάθαμε το κόλπο τόσα χρόνια, ό,τι κι αν αγοράσει ο Έλληνας στην αρχή είναι ελκυστικό και συμφέρει, μόλις όμως γίνει ιδιοκτήτης..μετά τον αρχίζουν τα χαράτσια.

Μακάρι να διαψευσθώ σε όλα,αν όμως συμβούν τελικά θα αποτελούν το Μεγάλο Κόλπο,εύχομαι στην σημερινή κυβέρνηση καλή επιτυχία και συνέπεια.


Y.Γ:Δεν διαθέτω αυτοκίνητο με diesel..

11-09-2015 "Καμπανάκι» για τα πετρελαιοκίνητα ΙΧ"-Το Ecocity καλεί το υπουργείο Περιβάλλοντος να θεσπίσει αντικίνητρα για τη χρήση πετρελαιοκίνητων Ι.Χ., καταργώντας το μέτρο που απαλλάσσει τη συγκεκριμένη κατηγορία οχημάτων από την πληρωμή τελών κυκλοφορίας. Ζητά να συνοδεύεται από κίνητρα για τη χρήση φυσικού αερίου στην κίνηση, που έχει χαμηλές εκπομπές ρύπων. http://www.nocomments.gr/news/perivallon/86274/kampanaki-gia-ta-petrelaiokinita-ih

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου