Kάντε μας LIKE στο Facebok για να ενημερώνεστε αυτόματα

Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018

Που οφείλεται η διακοπή ρεύματος στο Π.Φάληρο κ.α

Εκτεταμένες διακοπές στην ηλεκτροδότηση καταγράφονται από τις 2.15' το μεσημέρι της Τετάρτης
στην Αττική.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έχουν σημειωθεί εκρήξεις στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης του ΑΔΜΗΕ στην Παλλήνη. Αμέσως μετά τη διακοπή του ρεύματος και για περίπου μία ώρα ετέθη εκτός λειτουργίας η γραμμή 2 (Ανθούπουλη- Ελληνικό) του μετρό από τον σταθμό Πανεπιστήμιο έως το Ελληνικό. Προβλήματα καταγράφηκαν και στη γραμμή 3 του μετρό, αλλά και στο δίκτυο του τραμ.Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση καταγράφηκαν και στο Παλαιό Φάληρο,το ρεύμα επανήλθε σταδιακά αφήνοντας για αρκετή ώρα ορισμένες περιοχές στο "σκοτάδι".


 Λίγο μετά τις τρεις το μεσημέρι πηγές του ΑΔΜΗΕ ανέφεραν ότι η ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκε, ενώ σχετικά με τα αίτια του μπλακ άουτ, ο ΑΔΜΗΕ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

«Σήμερα στις 14.12 λόγω βλάβης που από τις έως τώρα ενδείξεις έλαβε χώρα σε μετασχηματιστή του δικτύου διανομής στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Παλλήνης, υπήρξε απώλεια τροφοδότησης φορτίων που επηρέασε περιοχές της Αττικής.Οι ενέργειες για την αποκατάσταση ξεκίνησαν αμέσως και αναμένεται η σταδιακή τροφοδότηση των φορτίων το αμέσως επόμενο διάστημα. Ο ΑΔΜΗΕ θα ενημερώνει διαρκώς για τις εξελίξεις».



Λίγο πριν τις πέντε το απόγευμα ο ΑΔΜΗΕ επανήλθε με νεώτερη ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι «ολοκληρώθηκε η αποκατάσταση της βλάβης σε ό,τι αφορά το Δίκτυο Μεταφοράς. Η ομαλή ηλεκτροδότηση των περισσότερων περιοχών της Αττικής που επηρεάστηκαν έχει ήδη αποκατασταθεί».


«Στο αμέσως επόμενο διάστημα», προστίθεται, «αναμένεται η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στο σύνολο των περιοχών. Τα ακριβή αίτια του συμβάντος βρίσκονται υπό διερεύνηση και θα υπάρξει ενημέρωση στη συνέχεια».

«Ο ΑΔΜΗΕ ζητά συγγνώμη από τους πολίτες της Αττικής για την ταλαιπωρία που υπέστησαν εξαιτίας των διακοπών ρεύματος», καταλήγει η ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου