Kάντε μας LIKE στο Facebok για να ενημερώνεστε αυτόματα

Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020

Εικόνα ΣΟΚ έξω από την "Παναγίτσα" - Έχει ενημερωθεί ο δήμος Π.Φαλήρου (ΦΩΤΟ)


Πρόσφατα για το θέμα είχε μιλήσει σε τηλεοπτικό σταθμό ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Bρέθηκε στέγη για την άστεγη της "Παναγίτσας" με παρέμβαση του δημάρχου Π.Φαλήρου

Μια ηλικιωμένη γυναίκα με ειδικές ανάγκες (το ένα της πόδι είναι κομμένο), έχει κάνει σπίτι της το παγκάκι που βρίσκεται έξω από τον ναό της Παναγίτσας Παλαιού Φαλήρου. Για το θέμα που δημοσιοποίησε στα social media η Kleo Gioconta, έχει ενημερωθεί ο δήμος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απίστευτο και όμως αληθινό! Τι προσέφερε η άστεγη της "Παναγίτσας" σε περαστικό



Διαβάστε τι απάντησε με αφορμή το περιστατικό η κοινωνική λειτουργός αρμόδια για τα θέματα αυτά στον Δήμο μας:



"Να θέσω τα πράγματα ως έχουν . Η κυρία Δ. ( δεν αναφέρονται ονόματα για ευνόητους λόγους) ήρθε στο Φάληρο από άλλη περιοχή το 2019 μαζί με μια άλλη άστεγη κυρία. Ο Δήμος τις ένταξε άμεσα στο πρόγραμμα του Συσσιτίου αρχικά και φυσικά όπως γίνεται πάντα τις ενημέρωσε για το θέμα της Στέγης σε κοινωνικούς Ξενώνες.

Να ξεκαθαρίσω κάτι εδώ για να εισαχθεί κάποιος σε Κοινωνικό Ξενώνα είναι άκρως απαραίτητες 3 προϋποθέσεις: να υπάρχει η προσωπική του βούληση, να υπάρχει ψυχιατρική του εκτίμηση από Δημόσιο Νοσοκομείο ότι δεν πάσχει από ψυχικό νόσημα καθώς και από το Συγγρού ότι δεν έχει μεταδιδόμενο νόσημα- τώρα πια έχει προστεθεί και το τεστ του COVID-19. 

Ο Δήμος λοιπόν με την συναίνεση και προσωπική πάντα ενημέρωση του Δημάρχου τη μετέφερε στο ΕΛΠΙΣ όπου διαγνώστηκε με θέμα στο πόδι πολύ σοβαρό και χρειάστηκε ακρωτηριασμός διότι άλλιως θα επερχόταν ο θάνατος. Κατόπιν σε συνεργασία με τη Κοινωνική Υπηρεσία του ΕλΠΙς κανονίζεται να μείνουν κι οι 2 άστεγες κύριες σε κοινωνικό Ξενώνα για να βοηθά η μια την άλλη - καθότι δε δέχονται πουθενά μη αυτοεξυπηρετούμενα άτομο. Εκεί δημιουργείται μια μεγάλη φιλονικία μεταξύ τους κι αναστάτωση κι εκδιώκονται από τον Ξενώνα. Κ

ατόπιν βρίσκεται από το ΕλΠΙΣ ένα ζευγάρι εθελοντών το οποίο δέχεται να φιλοξενήσει την άστεγη Δ. με αντίτιμο το ΚΕΑ( Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης) το οποίο της είχαν εκδόσει οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου. Να σημειώσω κάτι που δεν μπορώ να μην το αναφέρω ο Δήμαρχος πάντα ζητά από τις Υπηρεσίες κι ενημερώνεται για κάθε εξέλιξη που προκύπτει κι ενσκήπτει πάντα με προσωπικό ενδιαφέρον, κάτι κι αυτό τονίζω είναι καθαρά προσωπική μου γνώμη δεν το συναντάς σε δημοτικούς κι άλλους λειτουργούς.. 

Παραμένει ένα 8μηνο και αρχές Αυγούστου του 2020 το ζευγάρι αυτό το οποίο διαμένει στο Νέο Κόσμο μας λέει ότι τους δημιούργησε πλείστα προβλήματα και την φέρνουν πίσω. Να σημειωθεί ότι έχουμε κάνει τα χαρτιά της για Θεραπευτήρια Χρονίων Παθήσεων , η αναμονή όμως στη πατρίδα μας για εισαγωγή , δυστυχώς κυμαίνεται μεταξύ 1-2 χρόνων, τα χαρτιά της έγιναν τον Ιανουάριο."




Υπενθυμίζουμε ότι για το θέμα των αστέγων είχε μιλήσει στον ΑΝΤ1 ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος: Δήλωση σοκ από τον δήμαρχο Γ.Φωστηρόπουλο: "Παλαιοφαληριώτες οι άστεγοι της παραλιακής" (ΒΙΝΤΕΟ)


Δείτε και το αποκλειστικό ρεπορτάζ του palaiofaliron.gr που δημοσιεύσαμε τον Φεβρουάριο του 2020: Οι άστεγοι της Παραλιακής στο Π.Φάληρο που ζουν στην αμμουδιά: "Eίμαι Έλλην, άπορος, άνεργος" (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου