Kάντε μας LIKE στο Facebok για να ενημερώνεστε αυτόματα

Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2020

Απίστευτο και όμως αληθινό! Τι προσέφερε η άστεγη της "Παναγίτσας" σε περαστικό


Την Τετάρτη (2-9-20) επισκεφτήκαμε την ηλικιωμένη άστεγη που ζει εδώ και μέρες σε παγκάκι έξω από τον ιερό ναό της Παναγίας στο Παλαιό Φάληρο.

Το palaiofaliron.gr και ο δημοσιογράφος Θάνος Κόκκαλης έκαναν αυτοψία στις συνθήκες με τις οποίες ζει η άστεγη στην "Παναγίτσα". Η Δ.Σ, μια αξιοπρεπέστατη ηλικιωμένη με ειδικές ανάγκες συνομίλησε μαζί μας για αρκετά λεπτά. Μιλήσαμε μαζί της για τις ανάγκες που έχει και τα προβλήματα της. Διαπιστώσαμε ότι υπάρχουν ήδη άνθρωποι που της πηγαίνουν φαγητό, νερό και ρούχα τακτικά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εικόνα ΣΟΚ έξω από την "Παναγίτσα" - Έχει ενημερωθεί ο δήμος Π.Φαλήρου (ΦΩΤΟ)

Μάλιστα πριν της γνωστοποιήσουμε ότι είμαστε από το palaiofaliron.gr μας προσέφερε μακαρόνια με κιμά που της είχαν περισσέψει σε ένα πλαστικό δοχείο από αυτά που Π.Φαληριώτες γεμίζουν και της πηγαίνουν καθημερινά. Αυτό θα πει ΑΝΘΡΩΠΟΣ με κεφαλαία γράμματα!

Αρνηθήκαμε ευγενικά και την ρωτήσαμε τι είναι αυτό που έχει περισσότερο ανάγκη αυτή την στιγμή. "Ένα προσθετικό μέλος" ζητάω για το δεξί μου πόδι που έχει πρόβλημα" μας απάντησε! Ο μεγαλύτερος προβληματισμός της φυσικά είναι τι θα απογίνει σε λίγο καιρό που θα μπει ο χειμώνας ενώ πρόσθεσε ότι πρόσφατα της είχαν κλέψει το αναπηρικό καρότσι στο οποίο φύλαγε πολλά προσωπικά της έγγραφα και το μόνο που της απένειμε είναι η ταυτότητα της. 

Όταν την αποχαιρετήσαμε μας ζήτησε όταν περνάμε από εκεί να της λέμε απλώς μια καλημέρα... 

Φυσικά της υποσχεθήκαμε ότι θα το τηρήσουμε όπως και το ότι θα είμαστε στο πλευρό της όσο το έχει ανάγκη.

 Η Δ.Σ με την δική μας ματιά χρειάζεται ειδικής φροντίδας, τα φαγητά, το νερό, τα ρούχα είναι μια προσωρινή ανάσα στην άσχημη κατάσταση στην οποία βρίσκεται και το να βρεθεί απλώς και μόνο μια στέγη για αυτήν δεν κρίνουμε ότι θα είναι αρκετό αν δεν συνοδεύεται από το είδος της φροντίδας που προαναφέραμε. Όταν όμως ξαναπεράσετε από εκεί και δεν έχετε να της προσφέρετε κάτι, πείτε της ένα γεια, είναι σίγουρο ότι έστω για λίγο θα επανέλθει το χαμόγελο στα χείλη της.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου