Kάντε μας LIKE στο Facebok για να ενημερώνεστε αυτόματα

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2020

Θα μείνετε άφωνοι! Τι σχεδιάζουν να χτίσουν στο "χρυσό" οικόπεδο στον Μπάτη (ΦΩΤΟ)


Οι εικόνες θα σας αφήσουν σίγουρα άφωνους. Δείτε τι ετοιμάζουν να χτίσουν στο Παλαιό Φάληρο!

 Το οικόπεδο που χαρακτηρίζεται αλλιώς και ως "διαμάντι" των Νοτίων Προαστίων έχει μπροστά του σαν "πιάτο" την θάλασσα. Μια θέα μοναδική, να την πιεις στο γαλάζιο της ποτήρι. Τα 4.5 ολόκληρα στρέμματα επί της Τερψιχόρης και της λεωφόρου Ποσειδώνος, παρέμεναν επί δεκαετίες ανεκμετάλλευτα υπό την έννοια ότι δεν χτίστηκαν ποτέ.

 Οι παλιοί Παλαιοφαληριώτες έπαιζαν μπάλα μέσα σε αυτό το οικόπεδο στο οποίο μάλιστα είχαν τοποθετήσει και κανονικά τέρματα, μπορεί το γήπεδο να ήταν λίγο κατηφορικό, με χόρτα και ανωμαλία στο έδαφος όμως όλες οι γειτονιές έδιναν εκεί ραντεβού για ματς.

 Αυτά πέρασαν και το 2019 όπως σας είχε ενημερώσει το palaiofaliron.gr το ακίνητο ιδιοκτησίας της ΤτΕ στο Παλαιό Φάληρο πουλήθηκε σε εταιρεία ισραηλινών συμφερόντων αντί 12,556 εκατ. ευρώ, ποσό το οποίο παράγοντες της αγοράς θεώρησαν τότε εξαιρετικά μικρό για τη θέση και την αξία του. 

 Ο Σύλλογος Συνταξιούχων της Τράπεζας ισχυρίστηκε τότε πως είναι λάθος να πωληθεί βιαστικά και σε αυτή την τιμή το συγκεκριμένο οικόπεδο με το σκεπτικό πως μελλοντικά η αξία του θα ανέβαινε με μαθηματική ακρίβεια. Η αντίθετη πλευρά, ωστόσο δήλωσε κατά του Συλλόγου τονίζοντας πως δεν είχαν διατυπωθεί ενστάσεις στον πρώτο διαγωνισμό, όταν ο πλειοδότης ήταν Έλληνας και παρά το ότι είχε προσφέρει «μόλις» 6.5 εκατομμύρια ευρώ. 

 Δείτε τώρα την μακέτα που παρουσίασε η εταιρεία G4 ΒΖPW γκρουπ στην ιστοσελίδα της:


Θα σταθούμε σε δύο από τις εικόνες έτσι όπως τις παρουσίασε η εταιρεία:

Στην εικόνα (1) βλέπουμε ότι ακριβώς στο σημείο που έχει σχεδιαστεί το κτήριο υπάρχει μια πεζογέφυρα όπως αυτή που ακόμα... χτίζεται για να συνδέσει τους πεζούς με ασφάλεια με το πάρκο του Φλοίσβου και την Μαρίνα.


Στην εικόνα (2) βλέπουμε κάτι που μοιάζει σαν πισίνα όπως αυτές που σύμφωνα με την μακέτα θα υπάρχουν και πάνω στο κτήριο, μόνο που η συγκεκριμένη βρίσκεται πάνω στην παραλία και συγκεκριμένα εκεί που τώρα υπάρχει το παλιό μικρό λιμανάκι το οποίο εδώ και χρόνια παραμένει ανενεργό:









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου