Kάντε μας LIKE στο Facebok για να ενημερώνεστε αυτόματα

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020

Κι άλλη κατάληψη σε σχολείο του Παλαιού Φαλήρου για τον κορωνοϊό! Τι μας είπαν οι μαθητές (ΦΩΤΟ)

 


Για έβδομη ημέρα συνεχίζεται η κατάληψη στο ΓΕΛ Κοψαχείλας με τους μαθητές να διαμαρτύρονται με αυτό τον τρόπο για τις συνθήκες με τις οποίες καλούνται από την πολιτεία να κάνουν μάθημα εν μέσω κορωνοϊού.

Σε κατάληψη βρίσκεται εδώ και δύο μέρες και το 2ο Γυμνάσιο Παλαιού Φαλήρου που βρίσκεται ακριβώς δίπλα από το Λύκειο, με τους μαθητές να περιφρουρούν την είσοδο του σχολείου.

Οι μαθητές μεταξύ άλλων αιτούνται να δημιουργηθούν τμήματα μάθησης 15 μελή καθώς κατά μέσο όρο στο σχολείο τους όπως μας κατήγγειλαν, στις τάξεις βρίσκονται τουλάχιστον 23 μαθητές. Επίσης άλλα αιτήματα τους είναι η πρόσληψη καθηγητών καθώς και αιτήματα υγειονομικής φύσεως, όπως απολύμανση του χώρου κ.α.



Υπενθυμίζουμε ότι το 2ο Γυμνάσιο στην Κοψαχείλα είναι το σχολείο που παρουσίασε κρούσμα μαθητή με την έναρξη λειτουργίας του. Μια μαθήτρια διαπιστώθηκε με κορωνοϊό και από την ημέρα του αγιασμού δεν ξαναεμφανίστηκε στο σχολείο. Οι μαθητές περιφρουρούν συνεχώς την είσοδο ενώ στον εσωτερικό χώρο δεν επιτρέπουν σε κανέναν, ούτε στους ίδιους τους καταληψίες, να εισέρχονται.



Τις επόμενες ημέρες οι μαθητές θα συνεδριάσουν και θα ψηφίσουν εκ νέου για την συνέχιση ή μη της κατάληψης. Υπολογίζεται όμως σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν στο palaiofaliron.gr η κατάληψη του Λυκείου να συνεχιστεί για ακόμα μια εβδομάδα ενώ ίσως κάτι αντίστοιχο αποφασίσουν και οι μαθητές του Γυμνασίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου