Kάντε μας LIKE στο Facebok για να ενημερώνεστε αυτόματα

Σάββατο 1 Μαΐου 2021

ΦΩΤΙΑ στο Παλαιό Φάληρο - Πυροσβεστική και γείτονες με πυροσβεστήρες (ΒΙΝΤΕΟ)

 


Φωτιά ξέσπασε στο ρέμα της Πικροδάφνης όταν άγνωστοι πέταξαν...

Περίπου στις 21:00 το βράδυ του Μ.Σαββάτου ξέσπασε φωτιά στο ρέμα Πικροδάφνης μέσα από το εγκαταλελειμμένο γήπεδο μπάσκετ με το τρύπιο συρματόπλεγμα  όταν σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες άγνωστοι πέρασαν μέσα στον χώρο και πέταξαν μάλλον βεγγαλικά, με αποτέλεσμα τα ξερά φυτά και φύλλα να φουντώσουν. 

Μέχρι να φτάσει η πυροσβεστική οι γείτονες έτρεχαν με πυροσβεστήρες για να σβήσουν την φωτιά καθώς αυτή θα μπορούσε να είχε πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και πολύ γρήγορα λόγω της πυκνής βλάστησης. Στο σημείο άμεσα έφτασε και η ομάδα ΔΙΑΣ.


Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που το ερειπωμένο γήπεδο δίπλα στο ρέμα γίνεται επίκεντρο προβλημάτων στην περιοχή, καθώς ο δήμος έχει αφαιρέσει εδώ και καιρό τα στεφάνια από τις μπασκέτες χωρίς όμως να μεριμνήσει για την σωστή περίφραξη του χώρου. Μάταια οι γείτονες όπως μας ανέφεραν έχουν ενοχλήσει πολλές φορές τον δήμο Παλαιού Φαλήρου για διάφορα που συμβαίνουν στον χώρο ο οποίος έχει κομμένο συρματόπλεγμα. 

Ο χώρος χρησιμοποιείται από περαστικούς ως άτυπο πάρκο σκύλων, ως χώρος για ρακέτες, για γυμναστική αλλά πολλές φορές έχουν γίνει και καβγάδες με αποτέλεσμα να κληθεί η αστυνομία. 

Πρόσφατα ο δήμος τοποθέτησε ένα συρμάτινο μπάλωμα όμως αυτό δεν κράτησε πολύ, και έτσι ο χώρος παραδόθηκε πάλι για οποιαδήποτε χρήση πέρα από αυτή για την οποία έχει κατασκευαστεί, δλδ ως γήπεδο καλαθοσφαίρισης.

Από θαύμα δεν είχαμε μεγάλης έκτασης φωτιά, ας ελπίσουμε αυτή την φορά ο δήμος Παλαιού Φαλήρου να κάνει αυτό που πρέπει πριν έχουμε κάτι χειρότερο στο σημείο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου