Kάντε μας LIKE στο Facebok για να ενημερώνεστε αυτόματα

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019

Φάληρο: Μια μικρή βόλτα στην παραλία κάποτε..! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ξεκινάμε το 1966 περίπου από τις Τζιτζιφιές και την διασταύρωση (Πλατεία) με την Θησέως διακρίνονται λίγο οι ψαρόβαρκες.
Περνάμε τα κτίρια του Κ.Ε.Α (Κρατικό.Εργοστάσιο.Αεροπλάνων) τα βλέπουμε μέσα από το αυτοκίνητο καθώς περνάμε την παλιά λεωφόρο Ποσειδώνος, που υπάρχει και σήμερα πίσω από τους κινηματόγραφους . Μετά είναι η Ούλεν το κτίριο είναι το αντλιοστάσιο της Ούλεν, το οποίο κτίσθηκε το 1925.

Το Τροκαντερό και η παραλία της Αύρας με το ξενοδοχείο Κύματα(1905), την Βίλα Νόνι(1909) και την Βίλα Μπαϊρα(1908). Φτάνουμε στο Έδεμ και βλέπουμε την κοίτη του ρέματος της Πικροδάφνης το EDEM (1932-1933) Εστιατόριο - Αναψυκτήριο - Καφέ, η οικογένεια συνεχίζει την πορεία του και το λειτουργεί μέχρι και σήμερα.

H γέφυρα της Πικροδάφνης(1937), το περίφημη Βίλα Ξενοδοχείο Mέγα Edem club ή Μέγαρο (1908), την παλιά εφορία το ξενοδοχείο LIDO(1943), την Βίλα Ι. Καλιτσουνάκη(1926) . Και τέλος την στροφή της Πικροδάφνης προς Νεραΐδα και Καλαμάκι, εκεί που τα αυτοκίνητα πήγαιναν ευθεία και έπεφταν στην παραλία, σήμερα είσοδος μαρίνας Αλίμου.

Οι σκηνές είναι από την ταινία “Le spie amano i fiori” και η μουσική by Armando Trovajoli.
Η ιστορική αυτή αναφορά είναι καθαρά εκπαιδευτικού και όχι εμπορικού χαρακτήρα.
Τα δικαιώματα της ταινίας και των φωτογραφιών ανήκουν στους δημιουργούς της.





πηγή: ΔΑΚ - Παλαιό Φάληρο-Καλαμάκι- Αναμνήσεις, Δημήτρης Κακίτσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου