Kάντε μας LIKE στο Facebok για να ενημερώνεστε αυτόματα

Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2019

Ποια εγκλήματα είχαν διαπράξει στο Π.Φάληρο οι δραπέτες του Κορυδαλλού

Όλη η αλήθεια για τους δύο Αλβανούς που δραπέτευσαν από τον Κορυδαλλό



Αρχηγικό μέλος μιας πολυμελούς συμμορίας ενόπλων κακοποιών, οι οποίοι, ανά ομάδες, εισέβαλαν νυχτερινές ώρες σε σπίτια, χτυπούσαν και καταλήστευαν ηλικιωμένα ζευγάρια, είναι ο ένας από τους δύο υπόδικους, οι οποίοι απέδρασαν από τις φυλακές Κορυδαλλού σχεδόν ανενόχλητοι!
Στο ξενοδοχείο της Κέρκυρας

Πρόκειται για τον Λεονάρντ Πέπα, τον 28χρονο δραπέτη, που καταζητείται, ενώ πιο «χαμηλό» προφίλ είχε ο δεύτερος συμπατριώτης του που απέδρασε, καθώς έχει κατηγορηθεί για διακεκριμένη κλοπή από ξενοδοχείο της Κέρκυρας κλπ.


Σύμφωνα με τα στοιχεία που φέρνει στο φως η Αlphafreepress, ο Λεονάρντ, συνελήφθη στις αρχές του 2017, για αδίκημα που δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό.
Οκτώβριο του 2017 η Ασφάλεια Πατρών μπήκε στα ίχνη τους

Όμως, και ενώ ήταν ήδη κρατούμενος στις φυλακές του Κορυδαλλού, λίγους μήνες αργότερα, τέλη Οκτωβρίου του ίδιου χρόνου, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών, μπήκαν στα ίχνη της συμμορίας του και οργάνωσαν μεγάλη επιχείρηση με τη συνεργασία και αστυνομικών της ασφάλειας Αττικής.

Συνελήφθησαν τότε 14 άτομα σε τρεις περιοχές

Έτσι, σε Αττική, Αχαία και Ζάκυνθο συνελήφθησαν τότε 14 άτομα, στην πλειοψηφία τους Αλβανοί κακοποιοί.

Κατά τα στοιχεία της Αστυνομίας, επρόκειτο για μέλη της συμμορίας του Λεονάρντ -τωρινού δραπέτη- και ενός 40χρονου Αλβανού.
Οι αρχηγοί των οργανώσεων συνεργάζονταν

Οι «κεφαλές» των δύο οργανώσεων συνεργάζονταν σε ένοπλες ληστείες σε σπίτια ηλικιωμένων ζευγαριών, σε Αχαία, Αττική και Ζάκυνθο, ιδιαίτερα στο Μουζάκι.
Εννέα άνδρες και μία γυναίκα

Σε ότι αφορά την πρώτη εγκληματική οργάνωση, είχε ανακοινώσει τότε η Αστυνομία ότι «συνελήφθησαν συνολικά δέκα μέλη της, (εννέα άνδρες και μια γυναίκα), υπήκοοι Αλβανίας και τρεις ημεδαποί, ενώ αναζητούνται για να συλληφθούν ακόμα τρία μέλη της».
Επέλεγε στόχους κάθε φορά

Μεταξύ των συλληφθέντων ήταν και ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης, υπήκοος Αλβανίας, 40 ετών, ο οποίος επέλεγε τους στόχους – θύματα και όριζε κάθε φορά τη σύνθεση και τον αριθμό της ομάδας δραστών, που θα διέπραττε τη ληστεία ή την κλοπή.
Συγκέντρωναν πληροφορίες για την οικονομική κατάσταση των στόχων

«Ως προς τον τρόπο δράσης», συνέχιζε η Αστυνομία «τα μέλη της συγκέντρωναν πληροφορίες για την οικονομική κατάσταση κυρίως ηλικιωμένων ατόμων και στη συνέχεια σχεδίαζαν και διέπρατταν ληστείες και κλοπές σε βάρος τους.
Κουκούλες, γάντια και όπλα

Κατά τις ληστείες, οι δράστες είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, με κουκούλες τύπου «full face », φορούσαν γάντια και αφού ακινητοποιούσαν τα θύματα τους, με την απειλή όπλων και τη χρήση σωματικής βίας, τους αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα, χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες και ηλεκτρονικές συσκευές».
Ληστείες σε Αχαία και Ζάκυνθο

Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης διέπραξαν από τις 3-6-2017 μέχρι και τις 7-9-2017, τρεις ληστείες στα Σαγαίϊκα Αχαΐας, στο Μουζάκι και στο Καλλιπάδο Ζακύνθου, καθώς και έξι διαρρήξεις οικιών και επιχείρησης στο Λαγανά, στις Βάρρες, στο Αργάσι και στο Μουζάκι Ζακύνθου, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος, που ξεπερνά τις 125.000 ευρώ.
Ως αρχηγός φερόταν ο Λεονάρντ

Για τη δράση της δεύτερης εγκληματικής ομάδας της οποίας ηγείτο ο εκ των δραπετών του Κορυδαλλού, αναφερόταν ότι «συνελήφθησαν δυο αλλοδαποί άνδρες, υπήκοοι Αλβανίας και μια ημεδαπή γυναίκα, ενώ στη σύνθεση της συγκαταλέγεται ως αρχηγός και ένας 26χρονος υπήκοος Αλβανίας, (σ.σ ο Λεονάρντ), ο οποίος είναι κρατούμενος σε σωφρονιστικό κατάστημα της Χώρας.
Πέντε ληστείες σε Πάτρα, Φάληρο, Γαλάτσι

«Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης», έλεγε η Αστυνομία «λειτουργώντας με την προαναφερόμενη μεθοδολογία, είχαν διαπράξει από τις 29-10-2015 μέχρι και 24-9-2017, πέντε ληστείες στην Πάτρα, στο Παλαιό Φάληρο και στο Γαλάτσι, καθώς και πέντε διαρρήξεις σε οικίες στο Γαλάτσι και στο Ψυχικό Αττικής.

Το περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν τα μέλη της δεύτερης εγκληματικής οργάνωσης από τις παράνομες πράξεις τους, ξεπερνά το χρηματικό ποσό των 28.000 ευρώ.

Η Alphafreepress φέρνει στο φως ένα ακόμη στοιχείο για τον τρόπο που ελισσόταν ο Λεονάρντ.

Τα σαμπουάν περιείχαν ναρκωτικά

Έχει σχηματισθεί κι άλλη δικογραφία σε βάρος του καθώς σε μια μεταγωγή με κλούβα της αστυνομίας από τις φυλακές του Κορυδαλλού σ αυτές του Αγίου Στεφάνου, βρέθηκε να μεταφέρει δίπλα στους αστυνομικούς ποσότητες κάνναβης, ηρωίνης και κοκαΐνης, κρυμμένες σε δύο μπουκάλια σαμπουάν αφού είχε αφαιρέσει το περιεχόμενο!

Οι δύο δραπέτες, αν και έχουν το ίδιο επώνυμο, δεν έχουν καμία συγγενική σχέση μεταξύ τους.


πηγή:alphafreepress-Πέτρος Καρσιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου