Kάντε μας LIKE στο Facebok για να ενημερώνεστε αυτόματα

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

Με κοινωφελή εργασία..στον Δήμο Π.Φαλήρου ήθελε να ΠΛΗΡΩΣΕΙ ο Μαντέλης!

Σε αδιέξοδο δηλώνει ότι βρίσκεται ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Τάσος Μαντέλης καθώς αδυνατεί, όπως υποστηρίζει, να καταβάλει το υπολειπόμενο ποσό για την εξαγορά της ποινής των πέντε ετών που του επιβλήθηκε από το Εφετείο για την εμπλοκή του στην υπόθεση της Siemens.



Η ποινή του είναι εξαγοράσιμη προς 40 ευρώ την ημέρα και από την πρώτη στιγμή που άκουσε την απόφαση του δικαστηρίου, τον περασμένο Μάιο, έκανε γνωστό πως αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα. «Να με ελαφρύνετε γιατί όλα μου τα έσοδα είναι 1.100 ευρώ και με αυτά ζω την οικογένειά μου και πληρώνω τις υποχρεώσεις μου» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά και οι δικαστές έκαναν δεκτό το αίτημά του να καταβάλει το ποσό, των περίπου 140.000 ευρώ, σε 31 δόσεις.

Ο πρώην υπουργός κατάφερε, όπως λέει, να καλύψει τις πρώτες δόσεις με χρήματα τα οποία προήλθαν από τη πώληση, έναντι 25.000 ευρώ, ενός μικρού διαμερίσματος, 47 τ.μ., το οποίο ήταν και το μοναδικό περιουσιακό στοιχείο που έχει στη διάθεση του.

Τώρα δηλώνει αδυναμία να συνεχίζει να αποπληρώνει τις δόσεις και για το λόγο αυτό προσέφυγε ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου ζητώντας να παράσχει κοινωφελή εργασία, αντί της καταβολής του χρηματικού ποσού το οποίο ανέρχεται σε 4.908 ευρώ, μηνιαίως.

Είχε προηγηθεί το αίτημά του για μείωση του ποσού της εξαγοράς από τα 40 ευρώ ημερησίως στα 20 ευρώ, το οποίο απορρίφθηκε. Ο πρώην υπουργός υποστήριξε, ενώπιον του δικαστηρίου, ότι τα εισοδήματα του ίδιου και της συζύγου του δεν επαρκούν για να καλύψουν το ποσό που πρέπει να καταβάλει μηνιαίως, ενώ συμπλήρωσε πως αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας και πρέπει το προσεχές διάστημα να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.



«Μέσα σε πέντε χρόνια δικαστηρίων, η κατάσταση της υγείας μου άλλαξε δραματικότατα. Δεν υπάρχει η δυνατότητα να μπω στο νοσοκομείο και να μην μπορώ να πληρώσω τα νοσήλια» ανέφερε. «Με κάποιο τρόπο πρέπει να επιβιώσουν αυτοί οι άνθρωποι, ο ίδιος και η σύζυγός του. Τα παιδιά τους είναι υπάλληλοι και δεν μπορούν να συνεισφέρουν.

Η δήλωση πλήρους αδυναμίας καταβολής του ποσού είναι αποδεδειγμένη» υπογράμμισε ο συνήγορός του, Γιάννης Ηρειώτης, συμπληρώνοντας: «Αυτή τη στιγμή, έτσι όπως έχει η κατάσταση, ο κ. Μαντέλης δεν μπορεί να αποπληρώσει το ποσό που έχει μείνει για την εξαγορά της ποινής του».

Στο δικαστήριο προσκομίστηκαν οι φορολογικές δηλώσεις του Τάσου Μαντέλη, οι δηλώσεις ΕΝΦΙΑ, εκκαθαριστικά σημειώματα, οι κινήσεις των τραπεζικών του λογαριασμών και έγγραφα δημοσίων νοσοκομείων σχετικά με τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει, ενώ έγινε γνωστό πως το αίτημα για να παράσχει ο πρώην υπουργός κοινωφελή εργασία στο Κέντρο Άνοιας και Ψυχικής Υγείας έχει γίνει δεκτό από το Δήμο Παλαιού Φαλήρου.

Την αδυναμία του 77χρονου πρώην υπουργού να ανταποκριθεί στην αποπληρωμή των δόσεων επιβεβαίωσε, καταθέτοντας στο δικαστήριο, και φίλος του, συνταξιούχος δικηγόρος. Είπε, μάλιστα, πως ο Τάσος Μαντέλης δεν έχει άλλη ακίνητη περιουσία προκειμένου να την πωλήσει και να ανταποκριθεί στην υποχρέωση που έχει.

Αν και διαθέτει ποσοστό 40% γραφείου στην οδό Πατησίων το ακίνητο έχει υποθηκευθεί στην τράπεζα Πειραιώς, αντί 250.000 ευρώ, για να καταβληθεί η εγγύηση που του είχε επιβληθεί μετά την απολογία του.

Η εισαγγελέας της έδρας του Πενταμελούς Εφετείου ζήτησε να γίνει δεκτό το αίτημα του πρώην υπουργού για παροχή κοινωφελούς εργασίας στο Δήμο Παλαιού Φαλήρου, επισημαίνοντας πως «ο νόμος ορίζει να έχουμε ουσιώδη αλλαγή των όρων της οικονομικής κατάστασης του καταδικασμένου.

Στην προκειμένη περίπτωση η αλλαγή αφορά στην προσωπική του κατάσταση και στην επιδείνωση της υγείας του. Λαμβάνοντας αυτό υπόψη και αφού έχει καταβάλει πέντε δόσεις, προτείνω να γίνει δεκτό το αίτημα και να μετατραπεί και να παράσχει κοινωφελή εργασία στο Δήμο Παλαιού Φαλήρου».

Ωστόσο, το δικαστήριο είπε «όχι» στον Τάσο Μαντέλη, απορρίπτοντας το αίτημά του με πλειοψηφία τέσσερα προς ένα.

πηγή:newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου