Kάντε μας LIKE στο Facebok για να ενημερώνεστε αυτόματα

Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019

Ενώπιον της Δικαιοσύνης η κόντρα Χατζηδάκη-Ραχήλ

Χωρίς τέλος είναι η διαμάχη του δημάρχου Παλαιού Φαλήρου, Διονύση Χατζηδάκη και της Ραχήλ Μακρή. Η «κόντρα» κρατάει από το 2014 και την ερχόμενη εβδομάδα θα βρεθεί και ενώπιον της ελληνική Δικαιοσύνης, καθώς αναμένεται να συζητηθεί σχετική αγωγή, με την οποία ο δήμαρχος διεκδικεί ως αποζημίωση για συκοφαντική δυσφήμιση το ποσό των 400.000 ευρώ.

Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθήνας θα απασχολήσουν οι αιχμές που είχε αφήσει πριν πέντε χρόνια η τότε βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων σε ερώτησή της στη Βουλή για χαριστική χρηματοδότηση, ύψους 400.000 ευρώ, του Δήμου Παλαιού Φαλήρου προς το Ίδρυμα Μητσοτάκη και μάλιστα με χρήματα που εκταμιεύθηκαν από τα ταμεία του Δήμου, λόγω και των δεσμών του Διον. Χατζηδάκη με την οικογένεια του Κων. Μητσοτάκη, ο οποίος ήταν νονός του. Άλλωστε, για το λόγο αυτό ο Διον. Χατζηδάκης που εξακολουθεί να είναι μέχρι σήμερα δήμαρχος, ζητά ως χρηματική ικανοποίηση προς αποκατάσταση της ηθικής βλάβης το ποσό των 400.134,77 ευρώ, όσο δηλαδή κόστιζε και το έργο.

Στην αγωγή του, η συζήτηση της οποίας έχει ήδη αναβληθεί μία φορά του 2017, ο Διον. Χατζηδάκης αναφέρει πως η Ραχήλ Μακρή «επέλεξε να διαδώσει ψευδώς ότι δήθεν ο Δήμος ανέλαβε παρανόμως το επίμαχο έργο, αποκρύπτοντας το ισχύον νομοθετικό καθεστώς και αποδίδοντας το κίνητρο της εμπλοκής του Δήμου αποκλειστικά στις στενές προσωπικές μου σχέσεις με την οικογένεια Μητσοτάκη». Κατηγορεί δε την τότε βουλευτή ότι «τεχνηέντως «αλλοίωσε» την αναφορά της απόφασης του Δήμου, στην οποία προσέδωσε διάφορα περιεχόμενο απ' το πραγματικό».

Όπως αναφέρεται, με το περιεχόμενο της ερώτησης που υπέβαλε ενώπιον της Βουλής των Ελλήνων η τότε βουλευτής, αλλά και το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε αναφορικά με το ζήτημα, προσέβαλε παράνομα και υπαίτια την προσωπικότητά του, προκαλώντας του σημαντική ηθική βλάβη. Ειδικότερα, υποστηρίζει ότι η εναγόμενη παραθέτει σειρά αναληθών γεγονότων, τα οποία «είναι αντικειμενικώς ικανά να πλήξουν -κι όντως πλήττουν- την προσωπικότητά και τη δημόσια εικόνα μου». Παράλληλα, μιλά για «συκοφαντικές και προσβλητικές αναφορές, καθόσον διαδίδουν -και μάλιστα με τη χρησιμοποίηση διατυπώσεων που έχουν σκωπτική και απαξιωτική διάθεση- αναληθείς και βλαπτικούς της τιμής μου ισχυρισμούς, ότι δήθεν η προσωπική μου σχέση με τον πρώην Πρωθυπουργό με παρακίνησε να επιβαρύνω παρανόμως τους δημότες του Παλαιού Φαλήρου, με το ποσό των 400.000 ευρώ, που συνιστούσαν τη δαπάνη του έργου».

Αντίθετα, όπως αναφέρει στο δικόγραφο ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου τηρήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες, καθώς μεταξύ άλλων το έργο πέρασε μέσω της Διαύγειας, ενώ υπήρξε επιτροπή αξιολόγησης. Όσο για τη χρηματοδότηση του έργου, σύμφωνα με τον Διον. Χατζηδάκη, το κόστος του καλύπτεται συγχρηματοδοτούμενο από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, ήτοι αμιγώς από ευρωπαϊκούς πόρους. Μάλιστα, όπως υποστηρίζει, τα χρήματα αυτά είχαν πιστωθεί στον προϋπολογισμό του Δήμου και στη συνέχεια εκταμιεύθηκαν προκειμένου να καταβληθεί το τίμημα του έργου. «Είναι απολύτως σαφές ότι δεν τίθεται οποιοδήποτε ζήτημα δαπάνης δημοτικών εσόδων, ούτε ασφαλώς μπορεί να τεθεί θέμα ανταποδοτικότητας του έργου προς τους δημότες» αναφέρεται στην αγωγή.


πηγή:news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου