Kάντε μας LIKE στο Facebok για να ενημερώνεστε αυτόματα

Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Προσπάθησαν να αποδράσουν στην Αμυγδαλέζα!

 Απόπειρα απόδρασης πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών στις εγκαταστάσεις της Αμυγδαλέζας το βράδυ της Τρίτης!




Όλα ξεκίνησαν όταν το απόγευμα της Τρίτης ξέσπασε φωτιά σε κοντέινερ ύστερα από έκρηξη σε θερμοσίφωνα, κάτι που αποτέλεσε αφορμή για να ξεσπάσει η ένταση. Κάποιοι εκ των μεταναστών που διαμαρτύρονταν για τις συνθήκες κράτησής τους έβαλαν φωτιά στον Α΄ Τομέα του Κέντρου Κράτησης, σε ένα δεύτερο κοντέινερ το οποίο μάλιστα ήταν το κοντέινερ στο οποίο αυτοκτόνησε την προηγούμενη Παρασκευή δια βρόγχου ο 28χρονος Πακιστανός και το οποίο υπέστη ολοκληρωτικές ζημιές, ενώ ορισμένοι εκμεταλλεύτηκαν την φασαρία και αποπειράθηκαν να σκαρφαλώσουν τα συρματοπλέγματα από την δυτική πλευρά της περίφραξης, τοποθετώντας κουβέρτες και στρώματα τα οποία στοίβαζαν για να πατήσουν επάνω και να πηδήξουν τα συρματοπλέγματα.

 Η απόπειρα απόδρασής διεκόπη ύστερα από έγκαιρη παράταξη των αστυνομικών δυνάμεων και επέμβαση των ΜΑΤ. Ύστερα από την επέμβαση των δυνάμεων της Αστυνομίας αποκαταστάθηκε η τάξη στο σημείο και όλοι οι κρατούμενοι επέστρεψαν στα κοντέινερ τους, ενώ σβήστηκαν οι εστίες φωτιές.
Το εύλογο ερώτημα είναι γιατί οι κρατούμενοι επιχείρησαν να αποδράσουν από την στιγμή που ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη έχει αποφασίσει να κλείσει το κέντρο κράτησης και να τους αφήσει ελεύθερους,υπό καθεστώς εποπτευόμενης ελευθερίας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου