Kάντε μας LIKE στο Facebok για να ενημερώνεστε αυτόματα

Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Δείπνο με "κυρίως πιάτο" τον Σαμαρά!

«Δείπνο κορυφής» βουλευτών στη ΝΔ με "μενού" τον Σαμαρά οργάνωσε η Μ.Γιαννάκου 

 Τον "τελειώνουν" άμεσα



Οι νέες ισορροπίες που διαμόρφωσε το εκλογικό αποτέλεσμα της 25ης Ιανουαρίου, τα αίτια της εκλογικής ήττας αλλά και η επόμενη μέρα στη Νέα Δημοκρατία κυριάρχησαν στο χθεσινό «δείπνο κορυφής» βουλευτών και στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, το πλέον μαζικό μετά τις εκλογές.
Αποφασίστηκε κορυφαία στελέχη του κόμματος να πάνε στον Κ.Καραμανλή την ερχόμενη εβδομάδα και να ζητήσουν να αναλάβει ως εγγυητής της ενότητας του κόμματος την απομάκρυνση του Α.Σαμαρά και την ανάδειξη νέας ηγεσίας.
Την ώρα που ο κ. Αντώνης Σαμαράς προσγειωνόταν στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών
προκειμένου να μετάσχει, σήμερα, στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στην Αθήνα τα κορυφαία στελέχη της ΝΔ ανταποκρίνονταν στην πρόσκληση της κ. Μαριέττας Γιαννάκου, μετατρέποντας την «Αθηναΐδα», όπου παρατέθηκε το δείπνο, σε θέατρο εσωκομματικών ζυμώσεων.
Σύμφωνα με πληροφορίες στην πρόσκληση της πρώην ευρωβουλευτού και υπουργού, η οποία ουδέποτε έκρυψε τις διαφωνίες της με την πολιτική της περιόδου Σαμαρά, ανταποκρίθηκε το σύνολο των στελεχών που εμφανίζονται να έχουν ρόλο, πρωταγωνιστικό ή μη, στην επόμενη ημέρα της Νέας Δημοκρατίας.
Το «παρών» έδωσαν η Ντόρα Μπακογιάννη αλλά και o Κυριάκος Μητσοτάκης (ο μόνος εκ των συμμετεχόντων που είναι μέλος της νέας προεδρικής ομάδας ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος), ο Νίκος Δένδιας, η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Κωστής Χατζηδάκης και ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο Νικήτας Κακλαμάνης και ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Είχε προσκληθεί, αλλά δεν προσήλθε, ο Ευ. Μεϊμαράκης, που επικαλέστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες και την κρισιμότητα της συνόδου του Eurogroup.
Πλην των οκτώ κοινοβουλευτικών στελεχών, στο τραπέζι παρεκάθησαν δύο στελέχη της κυβέρνησης Καραμανλή, που σήμερα βρίσκονται εκτός Βουλής, οι Ευάγγελος Αντώναρος και Άρης Σπηλιωτόπουλος, ενώ συνειρμούς προκαλεί και η επιλογή των τριών «νέων» που εκλήθησαν.
Πρόκειται για τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Σάκη Ιωαννίδη, εκ των λίγων που αμφισβήτησε ευθέως τις επιλογές της ηγετικής ομάδας, τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα και τον πρώην πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ και νυν δήμαρχο Γλυφάδας, Γιώργο Παπανικολάου. Και οι τρεις στελέχη της νεότερης γενιάς που δεν έχουν κρύψει τις «καραμανλικές» τους αναφορές.
Eκ των στελεχών που εμφανίζονται να έχουν βαρύνοντα λόγο στο κόμμα, ο μόνος που δεν έλαβε πρόσκληση είναι ο κ. Μάκης Βορίδης..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου