Kάντε μας LIKE στο Facebok για να ενημερώνεστε αυτόματα

Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Eπιστρέφει ο χιονιάς και το τσουχτερό κρύο! Ρεκόρ για Αττική, 5η φορά χιόνια!

Για τον χιονιά και το τσουχτερό κρύο που επιστρέφει εμπιστευτήκαμε την πρόβλεψη του  xalazi.gr



 Το χιόνι επιστρέφει για ακόμη μια φορά στα πεδινά της Βόρειας, Κεντρικής, Ανατολικής και Νότιας Ελλάδας. Μάλιστα, για ακόμη μια φορά ο χιονιάς θα επισκεφτεί την Αττική, για 5η φορά τη φετινή σαιζόν, σπάζοντας κάθε ρεκόρ η Αθήνα, η οποία δεν προλαβαίνει να μετρά χιονιάδες!!!
Ο λευκός επισκέπτης όμως, θα προτιμήσει και
την όμορφη Θεσσαλονίκη, αφού σήμερα αναμένονται από ασθενείς έως μέτριες χιονοπτώσεις, ακόμη και στο κέντρο της πάλης, ενώ και σε άλλες περιοχές της Μακεδονίας, το χιόνι θα κάνει την εμφάνιση του από νωρίς το πρωί. Το κρύο θα είναι τσουχτερό σε όλη τη χώρα, με τον υδράργυρο να πέφτει ακόμη και κάτω από το μηδέν.
Περισσότερο ευνοημένες περιοχές από την επέλαση του χιόνια, θα είναι οι Σποράδες, η Εύβοια, η Βοιωτία, η Ανατολική και Βόρεια Αττική και τα ορεινά – ημιορεινά τμήματα της Κρήτης. Στις παραπάνω περιοχές, τα φαινόμενα φαίνεται κατά περιόδους να έχουν λίγο περισσότερη δυναμική, απ΄ότι στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και την Ανατολική Πελοπόννησο. 


Αλλαγή παρουσιάζει ήδη ο καιρός από τα βόρεια, με κύρια χαρακτηριστικά τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, τους θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο και τις χιονοπτώσεις σε πεδινές περιοχές, κυρίως της ανατολικής και Νότιας χώρας. Αιτία για τη μεταβολή, είναι η μεταφορά ψυχρών αερίων μαζών από τη Βορειοανατολική Ευρώπη προς τη χώρας μας.
Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στην Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και τη Βόρεια Κρήτη, εως τις πρωτες πρωινες ωρες της Πέμπτης, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε πολύ χαμηλά για την εποχή επίπεδα, με συνθήκες παγετού στα ηπειρωτικά. Δείτε παρακάτω στη σελίδα μας, την αναλυτική πρόγνωση του καιρου για όλη την Ελλάδα.

περισσότερα στο http://www.xalazi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου