Kάντε μας LIKE στο Facebok για να ενημερώνεστε αυτόματα

Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Δηλώσεις Βαρουφάκη και το κείμενο που του άλλαξε ο Ντάισελμπλουμ πριν υπογράψει!



Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης μετά το ναυάγιο στο Eurogroup παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, προκειμένου η ελληνική πλευρά να γνωστοποιήσει τις θέσεις της, μετά και τα τελεσίγραφα των Ευρωπαίων. Ο κ. Βαρουφάκης σε αντίθεση με τους δανειστές, εμφανίστηκε αισιόδοξος και σίγουρος πως στο τέλος θα υπάρξει λύση για την Ελλάδα, αλλά όπως είπε η Αθήνα δεν
θα μπορούσε να δεχθεί την παράταση του υπάρχοντος προγράμματος γιατί, όπως είπε, το πρόγραμμα είναι κομμάτι του προβλήματος.
Ο κ. Βαρουφάκης αποκάλυψε πως πριν το Eurogroup είχε συνάντηση με τον Πιερ Μοσκοβισί ο οποίος του παρουσίασε ένα ανακοινωθέν, που όπως είπε ο Έλληνας υπουργός θα ήθελε πολύ να υπογράψει.
Όπως είπε αυτό το ανακοινωθέν ανέφερε πως θα δοθεί στην Ελλάδα ένας χρόνος περίπου 4-6 μηνών και το οποίο αναγνώριζε την ανθρωπιστική κρίση. Μάλιστα, σημείωσε η επέκταση αυτή του προγράμματος θα έπαιρνε τη μορφή μεταβατικού προγράμματος και σε αυτό η Ελλάδα ζητούσε μόνο να υπάρξει ένας όρος, δηλαδή να μην παρθούν οριζόντια μέτρα που θα ενισχύσουν την ύφεση.

Δείτε το κείμενο του Μοσκοβισί που θα υπέγραφε ο Βαρουφάκης
Ωστόσο, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Βαρουφάκης αυτό το ανακοινωθέν λεπτά πριν την έναρξη της συνεδρίασης του Eurogroup αποσύρθηκε από τον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ και αντικαταστάθηκε με ένα κείμενο, που όπως είπε, μας πήγαινε πίσω.




enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου