Kάντε μας LIKE στο Facebok για να ενημερώνεστε αυτόματα

Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017

Σοκ στον Άλιμο:Δασκάλα έβαλε 9χρονους μαθητές να..


Αρχικά ορισμένες πηγές ανέφεραν ότι το περιστατικό συνέβη στο 4ο Δημοτικό Παλαιού Φαλήρου,μετά όμως από επικοινωνία μας με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Π.Φαλήρου Γιάννη Φωστηρόπουλο,μας έγινε γνωστό ότι το περιστατικό αφορά στον Άλιμο.
Δεν το χωρά ανθρώπινος νους το περιστατικό που συνέβη στο 4ο Δημοτικό σχολείο Αλίμου με πρωταγωνιστές την δασκάλα της μουσικής και τους μαθητές της. Ένα περιστατικό που προκάλεσε την οργή των γονέων των μαθητών, οι οποίοι βρίσκονται στην διαδικασία συλλογής υπογραφών (μέχρι και χθες είχαν μαζέψει 121 υπογραφές) προκειμένου να ζητήσουν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας την άμεση απομάκρυνση της δασκάλας.

Φαντάζει αδιανόητο και προκαλεί ανατριχίλα, όμως είναι πέρα για πέρα αληθινό, το γεγονός ότι μια δασκάλα επέλεξε ως μορφή τιμωρίας απέναντι στον 9χρονο μαθητή της μια μέθοδο που παραπέμπει σε στρατιωτικό καψόνι, σαν κι’ αυτά που έχουμε δει να συμβαίνουν κατά την διάρκεια της περιβόητης «διαβολοβδομάδας» στα κέντρα εκπαίδευσης των ομάδων Υποβρυχίων Καταστροφών.

Τι συνέβη: Ο 9χρονος μαθητής …τόλμησε κατά την διάρκεια του μαθήματος της μουσικής να προσποιηθεί ότι οδηγεί ένα αυτοκίνητο, πράγμα απολύτως φυσιολογικό για την ηλικία του. Η δασκάλα εξοργίστηκε και αντέδρασε με τον εξής απαράδεκτο τρόπο. Ζήτησε από τους συμμαθητές του να διακόψουν το μάθημα τους και να αρχίσουν να χτυπούν τον συμμαθητή τους.
«Σηκωθείτε να του δώσετε μερικές φάπες για να σταματήσει» φέρεται να τους προέτρεψε.
Κάποια από τα παιδιά «πάγωσαν» και έμειναν ακίνητα στις θέσεις τους, όμως τα περισσότερα υπάκουσαν στην εντολή της δασκάλας και άρχισαν να τον χτυπάνε στο κεφάλι κι όπου αλλού τον έβρισκαν!

Το παιδί προσπάθησε να βγει από την πόρτα για να γλιτώσει, όμως δεν τα κατάφερε καθώς τα άλλα παιδιά τον στρίμωξαν σε μια γωνία και συνέχισαν να τον βαρούν στο κεφάλι.
«Μπράβο παιδάκια τώρα καθίστε κάτω» φέρεται να είπε η δασκάλα στους μαθητές που συμμετείχαν στον ξυλοδαρμό.



« Μαμά σώθηκα όταν χτύπησε το κουδούνι» είπε ο άτυχος 9χρονος μαθητής στην μητέρα του, η οποία αναζήτησε ευθύνες από τον διευθυντή του σχολείου, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες την προέτρεψε να πάει να βρεί την δασκάλα και να λύσουν μεταξύ τους το θέμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η δασκάλα είπε εκ των υστέρων στον διευθυντή του σχολείου ότι το περιστατικό συνέβη « πάνω στον θυμό της» επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά τα όσα φριχτά είχαν συμβεί μέσα στην τάξη της.


Οι γονείς του μαθητή έχουν καταθέσει μήνυση κατά της δασκάλας καθώς και έγγραφη αναφορά στην διεύθυνση Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.




Επιβεβαιώνει το συμβάν ο διευθυντής του σχολείου




Ο διευθυντής του σχολείου, κ. Νίκος Τόγιας με τον οποίο επικοινωνήσαμε μας ανέφερε ότι η διεύθυνση Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης είναι ενήμερη για το περιστατικό και πως έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα.


« Ότι ενέργεια έπρεπε να κάνω την έχω κάνει» ανέφερε ο διευθυντής του σχολείου, προσθέτοντας ότι, « Οι γονείς του μαθητή που αντιμετώπισαν το πρόβλημα έκαναν ότι έπρεπε να κάνουν με την σειρά τους και η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της διερεύνησης».


Ο διευθυντής παραδέχεται ότι μίλησε με την δασκάλα για το απίστευτο αυτό περιστατικό, όμως δεν θέλησε να αποκαλύψει το περιεχόμενο της συνομιλίας τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου