Kάντε μας LIKE στο Facebok για να ενημερώνεστε αυτόματα

Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017

Paradise Papers-Αποκάλυψη ΣΟΚ: Και "Φαληριώτες" στα 130 ονόματα Ελλήνων της λίστας!

Έλληνες εφοπλιστές και επιχειρηματίες,τρανταχτά ονόματα βρίσκονται στις λίστες των Paradise Papers - Έβγαζαν με offshore τα χρήματά τους για να μειώσουν φορολογικά βάρη - Στην λίστα περιέχονται ονόματα 127 πολιτικών από 47 χώρες, συμπεριλαμβανομένων 14 πρώην ή νυν ηγετών κρατών - Ενάμιση χρόνο μετά τη δημοσίευση των Panama Papers, το νέο σκάνδαλο παγκόσμιας εμβέλειας τα Paradise Papers, έρχεται να ταράξει τα νερά.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η σελίδα μας στο Facebook: Kάντε Like στο PaliofalirON για να ενημερώνεστε αυτόματα χωρίς να ψάχνετε

Περισσότερα από 130 ονόματα ελληνικού ενδιαφέροντος εμφανίζονται να συνδέονται με offshore εταιρείες που εντοπίζονται στα αρχεία της Appleby. Σύμφωνα με το Έθνος, μεταξύ των ελληνικών ονομάτων υπάρχουν και πρόσωπα που συνδέονται με Έλληνες πολιτικούς.

Επίσης εντοπίστηκε μεγάλος αριθμός εφοπλιστών οι οποίοι χρησιμοποιούν τις offshore για το στόλο τους και για να μειώσουν φορολογικά βάρη.
Στη διαρροή από την Appleby εντοπίζονται 252 καταχωρήσεις διευθύνσεων επικοινωνίας στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στις παρακάτω περιοχές:



Εκάλη, Πολιτεία, Διόνυσος, Παλαιό Φάληρο, Μαρούσι, Νέο Φάληρο, Γλυφάδα, Αγία Παρασκευή, Κηφισιά, Βουλιαγμένη, Βούλα, Άλιμος, Χαλάνδρι, Βριλήσσια, Ψυχικό, Νέα Ερυθραία και Βύρωνας.


Ανάμεσα στα 6,5 εκατομμύρια έγγραφα ο όρος «Ελλάδα» εμφανίζεται 6.000 φορές.


Στις offshore της Μάλτας για παράδειγμα ο όρος «Ελλάδα» εμφανίζεται σε 5.553 έγγραφα, στις Μπαχάμες σε 539 έγγραφα, στα Μπαρμπέιντος σε 222 έγγραφα στις Βερμούδες σε 33 και στην Αρούμπα σε 10 έγγραφα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου