Kάντε μας LIKE στο Facebok για να ενημερώνεστε αυτόματα

Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! Το Μετρό έφτασε στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά [ΦΩΤΟ]

Το μετρό πλέον φτάνει στον Πειραιά , με τον περιβόητο «Μετροπόντικα» να καταφτάνει στον τερματικό σταθμό το Δημοτικού Θεάτρου.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης παρευρέθηκε στην άφιξη του Μετροπόντικα «Ιππόδαμος» στον τερματικό σταθμό του Δημοτικού Θεάτρου, που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστου Σπίρτζη.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης , σε δήλωσή του, τόνισε:

«Είναι ημέρα xαράς για τον Πειραιά. Eίμαστε στο Σταθμό του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, με τον αρμόδιο Υπουργό κύριο Σπίρτζη, τον Πρόεδρο της «Αττικό ΜΕΤΡΟ ΑΕ» κ. Μυλόπουλο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της «Αττικό ΜΕΤΡΟ ΑΕ» κ. Παπαδόπουλο. Ο Μετροπόντικας είναι πλέον στο κέντρο του Πειραιά στο Δημοτικό Θέατρο. Οι εικόνες που βλέπουμε είναι δυνατές και αποδεικνύουν ότι το έργο προχωράει. Ο χρονικός ορίζοντας ολοκλήρωσης του έργου βέβαια είναι το 2021, έχουμε λοιπόν ακόμα τρία χρόνια, είναι ένα έργο όμως που αλλάζει τη φυσιογνωμία και τη λειτουργία του Πειραιά, δίνοντας αναπτυξιακή προοπτική. Συνδέει το αεροδρόμιο με το λιμάνι σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Αντιλαμβάνεστε πόσο σημαντικό είναι για την κρουαζιέρα όταν από το λιμάνι μπορεί κάποιος να πάει στο αεροδρόμιο μέσα σε 40 λεπτά.



Δημιουργείται ένας πολύ σημαντικός ευρωπαϊκός διαμετακομιστικός κόμβος στον Πειραιά, με το λιμάνι, τον ΗΣΑΠ, το ΜΕΤΡΟ, το ΤΡΑΜ, που όλοι αντιλαμβανόμαστε τη σημασία που έχει για την πόλη και την προοπτική της. Περιμένουμε λοιπόν την ολοκλήρωση του έργου. Χαιρόμαστε όταν υπάρχουν αυτές οι εικόνες, όπως έγινε πριν από λίγους μήνες στα Μανιάτικα και σήμερα εδώ στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Γνωρίζουμε τα προβλήματα στο σταθμό του λιμανιού. Σιγά-σιγά όμως και εκεί αντιμετωπίζονται και θέλω να πιστεύω ότι θα ξεπεραστούν, ώστε το 2021 να μπει σε λειτουργία το Μετρό.



Θα ήθελα να ευχαριστήσω για την καλή συνεργασία τον αρμόδιο Υπουργό κύριο Σπίρτζη, τον Πρόεδρο της «Αττικό ΜΕΤΡΟ ΑΕ» κύριο Μυλόπουλο, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της «Αττικό ΜΕΤΡΟ κύριο Παπαδόπουλο και τις ανάδοχες εταιρείες για το ΜΕΤΡΟ. Στο θέμα του τραμ έχουμε ορισμένα προβλήματα, αλλά δεν είναι της παρούσης να αναφερθούν. Σήμερα είναι ημέρα χαράς, δεν χρειάζεται να γκρινιάζουμε».




Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τα προβλήματα καθημερινότητας που υπάρχουν στον Πειραιά, εξαιτίας των καθυστερήσεων των έργων του ΤΡΑΜ και του ΜΕΤΡΟ, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης απάντησε:

«Ομολογώ ότι η καθυστέρηση του ΜΕΤΡΟ δεν δημιουργεί πολλαπλά προβλήματα στη λειτουργία της πόλης, γιατί οι εργασίες είναι υπόγειες. Το ΤΡΑΜ είναι αλήθεια ότι έχει διαλύσει τη Β΄ Δημοτική Κοινότητα, έχει κόψει στη μέση το κέντρο της πόλης και η καθυστέρηση του έργου είναι πρωτόγνωρη, καθώς ήταν να ολοκληρωθεί τον Μάρτιο του 2015 και πλέον πάμε για τον Μάρτιο του 2018 και βλέπουμε. Άρα έχουμε τρία χρόνια καθυστέρηση για ένα όχι τόσο μεγάλο έργο. Πρόκειται για αδικαιολόγητες καθυστερήσεις κατά την προσωπική μου άποψη. Οι δημότες ταλαιπωρούνται, έκλεισαν επιχειρήσεις, ταλαιπωρούνται οι επισκέπτες και οι τουρίστες. Δεν μπορούμε να κάνουμε όμως κάτι ουσιαστικό. Πιέζουμε και εμείς ως Δημοτική Αρχή να ολοκληρωθούν τα έργα του ΤΡΑΜ γρήγορα.



Δυστυχώς τα μεγάλα έργα στην Ελλάδα πάντα καθυστερούν, από λίγο έως πολύ. Είναι άλλη μία παθογένεια του ελληνικού κράτους. Ελπίζουμε τουλάχιστον να μην έχουμε περαιτέρω καθυστερήσεις, να τελειώσει το ΤΡΑΜ και να μπει σε λειτουργία το 2018 και το ΜΕΤΡΟ έστω το 2021. Αυτή είναι η ελπίδα μας και ως Δημοτική Αρχή αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να πιέζουμε».


πηγή:atticacoast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου