Kάντε μας LIKE στο Facebok για να ενημερώνεστε αυτόματα

Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

Bραβεύτηκε το θρυλικό θωρηκτό "Αβέρωφ" από την Lloyd’s List

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώθηκε ότι
την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ, παρέστη στην ετήσια τελετή απονομής τωνΕλληνικών Ναυτιλιακών Βραβείων 2017 της Lloyd’s List (14th Annual Lloyd’s List Greek Shipping Awards Ceremony and Gala Dinner), όπου απονεμήθηκε στο Θ/Κ «Γ. ΑΒΕΡΩΦ» το βραβείο «Πλοίο του έτους 2017» (“Ship of the Year Award 2017”).

Η ανωτέρω εκδήλωση διοργανώνεται ετησίως από την Lloyd’s List, από το 2004, αποτελώντας το μεγαλύτερο γεγονός της ελληνικής ναυτιλιακής κοινότητας. Η απονομή των βραβείων αποσκοπεί στην αναγνώριση και ανάδειξη υψηλών επιτευγμάτων και αξιέπαινων δραστηριοτήτων στο χώρο της ελληνικής ναυτιλίας, καθώς επίσης και στην προβολή και προώθηση της Ελλάδας ως ναυτιλιακό κέντρο.

Το Θ/Κ «Γ. ΑΒΕΡΩΦ», το «Θωρηκτό της νίκης», το μοναδικό «εν ζωή», πολεμικό πλοίο που συμμετείχε ενεργά στους δύο Παγκοσμίους Πολέμους, χωρίς να γνωρίσει την ήττα και διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο στη νεότερη Ελληνική ιστορία, συμβάλλοντας καθοριστικά στο διπλασιασμό της ελληνικής επικράτειας, επιλέχθηκε από τη Lloyd’s List να βραβευθεί με το βραβείο «Πλοίο του έτους 2017», για τα επιτεύγματά του και την προσφορά του στο Έθνος.

Δείτε τις φωτογραφίες:


πηγή:pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου