Kάντε μας LIKE στο Facebok για να ενημερώνεστε αυτόματα

Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

Black Friday:Τι τζίρο έκαναν τα καταστήματα των Ν.Προαστίων -Χαμένοι & κερδισμένοι

Παρακάτω, παρατίθενται ποιοτικά, οι εκτιμήσεις των Εκπροσώπων των Εμπορικών Συλλόγων του Πειραιά και της μια εκ των κεντρικών εμπορικών αγορών των νοτίων προαστίων της Αττικής, τη Γλυφάδα, σχετικά με τη συμμετοχή των καταστημάτων στην «Black Friday», και με το πως κινήθηκαν οι πωλήσεις των καταστημάτων σε σύγκριση με την περυσινή αντίστοιχη ημέρα.

Σύμφωνα με τους Εκπροσώπους των Εμπορικών Συλλόγων σε κεντρικές πόλεις, σημειώνεται ότι η συμμετοχή των καταστημάτων φέτος ήταν εμφανώς μεγαλύτερη σε σχέση με πέρυσι, δεδομένου τόσο της πληροφόρησης που υπήρχε αλλά και της οργάνωσης που προηγήθηκε για τη συγκεκριμένη ημέρα.

Πειραιάς
*Η πλειονότητα των καταστημάτων της πόλης (70%) συμμετείχε φέτος στην πρακτική ( έναντι του 40-50% που συμμετείχε πέρυσι).


*Οι πωλήσεις των καταστημάτων κινήθηκαν στα ίδια επίπεδα με την περυσινή εφαρμογή του Black Friday, καθώς φέτος συμμετείχαν και επιχειρήσεις που δεν είχαν λάβει μέρος πέρυσι.



*Το καταναλωτικό κοινό φάνηκε πιο ενημερωμένο σε σχέση με πέρυσι με αποτέλεσμα να ενισχυθεί κατά πολύ η επισκεψιμότητα της αγοράς της πόλης.



Γλυφάδα


*Καθολική συμμετοχή των καταστημάτων στην εμπορική αγορά της Γλυφάδας.



*Οι πωλήσεις κινήθηκαν σε υψηλότερα επίπεδα


*Τα βασικά συμπεράσματα που συνάγονται από την έρευνα είναι τα ακόλουθα:



Τα εμπορικά καταστήματα έλαβαν καλύτερη ενημέρωση σε σχέση με πέρυσι, με αποτελέσματα να υπάρξει μια καλύτερη οργάνωση για τη συμμετοχή τους.

Για το μεγαλύτερο μέρος των καταστημάτων η πρακτική της «Black Friday» κατέχει θετικό αντίκτυπο όσον αφορά τον όγκο των πωλήσεων που πραγματοποιήθηκαν τη συγκεκριμένη μέρα.

Με βάση τους Εκπροσώπους των Εμπορικών Συλλόγων οι πωλήσεις των καταστημάτων κινήθηκαν στις περισσότερες περιοχές σε υψηλότερα επίπεδα σε σχέση με πέρυσι τη συγκεκριμένη ημέρα.


Παρόλο τη θετική επιρροή στις πωλήσεις, η πλειονότητα του εμπορικού κόσμου σε γενικές γραμμές κρίνει αρνητικά την εν λόγω πρακτική για τις μικρές επιχειρήσεις.


πηγή: IN.E.MY.-EΣΕΕ για τo paliofalirON.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου