Kάντε μας LIKE στο Facebok για να ενημερώνεστε αυτόματα

Τρίτη 17 Απριλίου 2018

Συνελήφθησαν 5 αλλοδαποί που διακινούσαν ναρκωτικά στο Π.Φάληρο κ.α

Εγκληματική οργάνωση που αποθήκευε, νόθευε και διακινούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής. Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, πέντε Αλβανοί, ηλικίας 29 έως 48 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, καθώς και παράβαση των νόμων για τις εξαρτησιογόνες ουσίες, τα όπλα και την είσοδο, διαμονή και κοινωνική ένταξη υπηκόων τρίτων χωρών στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η σπείρα είχε αναπτύξει το πεδίο δράσης της σε διάφορες περιοχές της Αττικής, αλλά και της περιφέρειας. Ειδικότερα, στο Πεδίο του 'Αρεως, την Κυψέλη, την Λεωφόρου Συγγρού, το Παλαιό Φάληρο, την Παιανία, τον Πειραιά, καθώς και στα Ιωάννινα, τον Βόλο και το Ρέθυμνο.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι αρχηγικό μέλος της οργάνωσης ήταν ο 48χρονος συλληφθείς, ενώ υπεύθυνος για την ανεύρεση ποσοτήτων ναρκωτικών και την προμήθεια των άλλων μελών ήταν ο 30χρονος. Οι υπόλοιποι τρεις συλληφθέντες, ηλικίας 29, 30 και 44 ετών, ήταν υπεύθυνοι για την αποθήκευση, νόθευση και διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών.

Σε έρευνες που έγιναν στις οικίες των δρασστών και τους χώρους φύλαξης των ναρκωτικών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων: Εξοπλισμός εργαστηρίου νόθευσης και συσκευασίας ναρκωτικών, ηρωϊνη βάρους 1 κιλού και 464 γραμμαρίων περίπου, κοκαΐνη βάρους 705,7 γραμμαρίων περίπου, 11.502 δισκία έκσταση, κατεργασμένη κάνναβη βάρους 2 κιλών και 647,5 γραμμαρίων, ακατέργαστη κάνναβη βάρους 18 κιλών και 532,4 γραμμαρίων, τέσσερις ζυγαριές ακριβείας και περίπου 2 κιλά σκόνη άγνωστη χημικής προέλευσης, κατάλληλη για τη νόθευση ηρωίνης, πιστόλι κρότου με τέσσερα φυσίγγια, δύο Ι.Χ αυτοκίνητα και ισάριθμες μοτοσικλέτες, το χρηματικό ποσό των 6.320 ευρώ και 21.200 λεκ Αλβανίας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.


πηγή:alphatv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου